Sport

2013.12.14. 20:00

Nagyon gyengén dobott és kikapott a ZTE NKK

Az élvonalbeli női kosárlabda bajnokságban szombaton a fővárosban vendégszerepelt a ZTE.

Varga Andor

Varga büntetőivel kezdődött a mérkőzés, és ekkor még senki sem gondolta, hogy a jellemzően ponterős egerszegi játékos többet nem is talál a gyűrűbe ezen az estén. És jól indult a meccs a zalai csapat szempontjából is (3. p.: 2-7). Ám az MTK innetől 9-0-ás etapot produkált, majd a 13. percben vezetett már 21-13-ra is. A ZTE triplákból gyűjtögette leginkább a pontokat (a nagyszünetig 8 próbálkozásból 3 kosár), kétpontos távolságból a teljesítmény (23/2) szinte a nulllával volt egyenlő. Varga például 6-ot dobott, de egyszer sem talált. A rengeteg kimaradt dobókísérlet miatt viszont bőven gyűltek a lepattanók, ebben a tekintetben az első 20 perc alatt csak 24-23-ra vezetett az MTK (Svitlica 9, illetve Horváth 6).

Fordulás után a Zete megmutatta, hogy tud még pontatlanabb is lenni. Egyik csapat sem jeleskedett, hiszen az első kosárra a 6. percig kellett várni: ekkor, Fuisz duplája után még vezettek is az egerszegiek (24-25). A játékrész hajrája azonban egyértelműen a hazaiaké volt (29. p.: 33-27), a Medgyessy–Fritz triplaváltás után kialakult hazai előny (38-31) pedig ezen a meccsen már kifejezetten tekintélyesnek volt nevezhető. A ZTE-nek volt támadása, amelynek során a lányok háromszor is visszaszedték a lepattanót kosár nélkül – avagy a csapat nagyon küzdött, de eredmény nélkül. Fuisz Czukor kipontozódása után labdát szerzett, majd faulttal együtt dobott duplát, és ezzel még egyszer felcsillant a remény a ZTE előtt (36. p.: 40-37). A végjátékban azonban az MTK bizonyult higgadtabbnak. Egy perccel később a Varga ellen fújt technikai hiba (ezzel a játékos ki is pontozódott), és az Orsó által értékesített büntetők után (47-39) már nyilvánvaló volt, mi lesz a végkifejlet.

Varga Zsófia (fehér 5-ös) a Vasas elleni meccsen. Szombaton neki sem ment a játék. Fotó: Katona Tibor

MTK Budapest ZTE NKK 51-44 (15-13, 9-10, 9-6, 18-15)

Budapest, Pasaréti út, 100 néző. Jv.: Makovsky, Vida, Minár.

MTK: Orsó 10, Medgyessy 9/3, Vukov 12/3, Svitlica 12, Bagi -. Csere: Reiner 8, Cymmer -, Miháczi -. Vezetőedző: Stevan Cupic.

ZTE: Török 10/6, Fuisz 7, Varga 2, Knezevics 9/3, Horváth 3. Csere: Czukor 5, Fritz 8/3, Vágvölgyi -. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Kipontozódott: Czukor a 35., Reiner a 36., Varga a 37. percben.

Stevan Cupic: „Gratulálok a lányaimnak a győzelemhez, amit küzdelmes, harcos találkozón szereztek meg. Rengeteget edzünk, ez látszik is."

Gáll Tamás: „Női mérkőzésen is ritkán látható hibaszázalékkal játszottunk, ami főleg a dobóteljesítményben mutatkozott meg. Az ilyen játéknak csakis vereség lehet a következménye."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!