Sport

2013.12.29. 20:15

Nagykanizsaiak végeztek az élen

Lenti - Egy nagykanizsai csapat, az Oportó MP-EUR Kft. nyerte meg a közelmúltban a hatodik alkalommal megrendezett Sporttigris Teremlabdarúgó-tornát.

Gyuricza Ferenc

A határ menti térség egyik legrangosabb téli sporteseményén 16 csapat vett rész, Zala és Vas megyéből, illetve Muravidékről is. Németh Róbert, a torna főszervezője elmondta: évről évre mind nagyobb érdeklődés mutatkozik a prog-ram iránt, de a lehetőségeik korlátozottak, és ezek miatt sajnos nem tudnak több csapatot fogadni.

A résztvevők először négy csoportra elosztva, körmérkőzéses formában mérték össze tudásukat, majd a végső sorrendet helyosztókkal döntötték el. A győzelmet a tornán az Eur-Renew Kft. néven szereplő nagykanizsai csapat, az Oportó MP-EUR Kft. szerezte meg, a második helyezett a csesztregi Cupi Csárda csapata lett, a bronzérmet a vasi színekben versenyző Joó-Vasi duó tagjai vehették át, a negyedik helyen pedig a helybéli Dallas Club végzett.

A 2013-as Sporttigris Kupa győztese, az Oportó Nagykanizsáról  Fotó: Gyuricza Ferenc

A korábbi évek hagyományai szerint ezúttal is voltak különdíjasok, a gólkirályi címet, illetve a legjobb kapusnak járó elismerést a csesztregi Czupi Csárda tagjai, Kasza Krisztián, valamint Dervalics Gergő vehették át, a legjobb játékosnak pedig a kupagyőztes együttesben játszó Nagy Gergőt választották.

A Sporttigris Kupa szervezői néhány éve hagyományteremtő szándékkal két elhunyt sportoló, Horváth Gergő és Horváth István tiszteletére további különdíjakat is alapítottak. A legjobb hazai játékosnak járó elismerést idén Szabó Zsolt, a legjobb kapusnak járót Balogh Balázs kapta.

Németh Róbert annyit még elmondott: jövő év elején, január-februárban felnőtt amatőr tornát, majd egy öregfiúk és egy gyermek tornát, továbbá kézilabda gálát szerveznek Sporttigris Kupa néven.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!