Sport

2013.12.08. 19:40

Döntetlen a vasárnapi rangadón

Szombaton és vasárnap is folyatatódott a hévízi Hotel Aquamarinban zajló 2013. évi egyéni női sakkbajnokság, melyet továbbra is Gara Anita vezet.

Kerkai Attila

Szombaton az 5. fordulót rendezték Hévízen és az esélyesek győztek, így a Pénzügyőr színeiben induló Gara Anita megtartotta előnyét. A vasárnapi fordulóban következett egy rangadó, hiszen Gara egyik legnagyobb riválisával, Papp Petrával ült asztalhoz. kettejük találkozója döntetlennel ért véget, így Gara Anita megtartotta előnyét az élen (5 pont) Papp Petrával szemben (4).

Az 5. forduló eredményei: Papp Petra -Varga Melinda 1-0, Gara Anita -Varga Klára 1-0, Havanecz Bianka -Göcző Melinda 0-1, Erdős Boglárka -Juhász Barbara döntetlen, Dudás Eszter -Rudolf Anna 0-1.

A 6. forduló eredményei: Göcző- Erdős döntetlen, Varga K. -Havanecz döntetlen, Papp P. -Gara A. döntetlen. A Varga M. -Rudolf A. és a Juhász- Dudás találkozó lapzártakor még tartott.

A női bajnoksággal párhuzamosan Gyulán zajlik a férfi bajnokság, ahol három zalai sakkozó is érdekelt. Mindhárman a mezőny második felévben foglaltak helyet, hiszen Bánusz Tamás (Aquaprofit-NTSK) kikapott, Czebe Attila (Z. Csuti-Hydrocomp) döntetlent játszott, Horváth Ádám (Z. Csuti-Hydrocomp) vereséget szenvedett. Vasárnap aztán Czebe legyőzte az élen álló Gonda Lászlót javítva ezzel helyzetén, Horváth Ádám pedig kikapott. Bánusz Tamás mérkőzése lapzártakor még tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!