Sport

2013.12.09. 16:35

Kiss Tamás győzelemmel tért vissza, de vesztesként távozott

Zalaegerszeg - Remek teljesítményt nyújtva jutott tovább a férfi tekézők Bajnokok Ligájában a ZTK-FMVas csapata. Ugyanígy remek teljesítményt nyújtott Kiss Tamás, a vendég Neumarkt játékosa is, de könnyű volt neki hazai pályán

Kerkai Attila

Mert Kiss Tamás ugyan kaposvári születésű, és ott is ismerkedett meg a sportág alapjaival, azonban Zalaegerszegen teljesedett ki sportolói karrierje. Itt lett világbajnok és a ZTK-FMvas csapatában tíz éven át sok-sok sikert élt meg. A nyáron aztán a váltás mellett döntött, és kiköltözött Olaszországba, a dél-tiroli régióba, s azóta a KK Neumarkt erőssége.

Szombaton Zalaegerszegen persze, hogy mindenki örömmel üdvözölte, sőt, inkább baráti fogadtatás volt ez.

-Bevallom, furcsa érzés volt most pályára lépni ebben a csarnokban, hiszen annyi hosszú év után ezúttal a másik oldalhoz tartoztam - mondta a találkozó után, amikor megszólítottuk a 629 fáig jutott, és ezzel a mezőny legjobb eredményét elérő válogatott tekést. Annak örülök, hogy győztem, azonban a társaimmal sokkal jobban szerettük volna megszorítani a ZTK-t. Volt csapatom nagyon jól játszott és megérdemelten nyert. A fogadtatás pedig olyan volt, mint régen, szinte senki sem tekintett rám idegenként, ami jólesett.

Kiss Tamás újra Egerszegen. Kicsit furcsa volt a másik oldalon  Fotó: Katona Tibor

Arról is kérdeztük Kiss Tamást, milyen különbséget lát a magyar és a sportágban éppenséggel nem túl magasan jegyzett olasz teke között. Itt érdemes felhívni a figyelmet: bár olasz csapat a Neumarkt, de küldöttségének valamennyi tagja németül nyilvánult meg egymás között is.

-Nagyon jól érzem magam odakint, bár nagyon sokat játszottunk az ősszel, ami fárasztó volt - folytatta Kiss Tamás. Hosszú volt a szezon, de nem baj, élvezem a játékot. A bajnokság ugyan gyengébb, mint az itthoni, de miután jómagam és Kovács Gábor a csapat két légiósa, ránk nagyobb teher hárul. A bajnokság főleg a dél-tiroli régióra koncentrálódik, itt vannak a csapatok is, tehát túl nagy távolságokat nem kell megtennünk. Viszont az is érdekes, hogy ezen a kis területen annyi igazolt tekés van, mint egész Magyarországon, úgyhogy a sportág népszerűsége biztosított.

A világbajnokok sorát pedig Fehér Lászlóval illik zárni, a magyar válogatott most már szövetségi kapitányával, a ZTK játékos-edzőjével. A zalaiak 6:2-re nyertek szombaton, ezzel ledolgozták a kinti hátrányt (5:3) és bejutottak a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

-Erre a mérkőzésre nagyon készült a csapat, hiszen biztosak voltunk benne, hogy sokan lesznek kíváncsiak ránk, akiknek viszont nem okozhattunk csalódást - értékelt Fehér László. Végre hosszú idő után sikerült a hatszáz fa átlagot hoznia a csapatnak és úgy érzem, mostanra kilábaltunk abból a hullámvölgyből, amibe belekerültünk. Volt még más motiváció is a fejekben, hiszen bár nagyon baráti a kapcsolat korábbi két csapattársunkkal, Kovács Gabival és Kiss Tomival, azért mindenkiben benne volt, hogy megmutassa: az itt maradottak is tudnak olyan szinten játszani, mint ők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!