Sport

2013.12.07. 12:28

Az ökölvívók nagy lehetősége

Úgy tűnik, áramlik a pénz a magyar sportba, amire régóta várt már minden érintett, hiszen éppen a pénztelenséggel lehetett magyarázni a mindenkori sikertelenséget, illetve a fejlődés gátját.

Kerkai Attila

A hét híre, hogy a kormányzat 21 milliárd forintot  szán labdarúgó stadionok, pályák  felújítására, vagy a már zajló beruházások befejezésére, melyet a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja is közölt.  A részletekről viszont eddig csak sajtóhírek  jelentek meg, s ezek szerint  Zalaegerszeg egymilliárd forintot  kap majd erre a célra. Ami minden bizonnyal régóta várt összeget jelent és elsősorban a ZTE-stadion felújítása, pontosabban befejezése valósulhat meg belőle. Ami mindenképpen szükséges, mert ha már itt van és ha már félig elkészült úgy ér valamit, ha tényleg befejezik a bő tíz évvel ezelőtt félbemaradt építését. Függetlenül  attól, hogy a ZTE FC jelenleg a másodosztályban szerepel és nézőszáma sem vetekszik azzal, mint amikor élvonalbeli csapat volt. A létesítmény ugyanis itt van, a város tulajdona, amely több más célt is szolgálhat.

Kétségtelen, sőt egyértelmű, hogy a társasági-adó kedvezmény bevezetése a  látványsportágak -  úgymint a labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, vízilabda és jégkorong - számára óriási lehetőséget biztosít, elsősorban az utánpótlás-nevelés és a létesítményhelyzet területén. Rajtuk kívül a mostantól 16 kiemelt sportág számára pedig a kormányzat   évi 15-20  milliárd forintot biztosít, hiszen  ők is forráshiánnyal küzdenek, s gyakorlatilag a magyar sport legsikeresebb sportágai ebbe a körben tartoznak. De most kell okosan gazdálkodni, hiszen az élsport mellett nagyon fontos a helyi műhelyek  megerősítése, melyekben még  a munka kevésbé „látványos” része zajlik, a nevelés, s amely egy-egy sportág bázisát is jelenti. Örömteli, hogy például ezen elképzelés mentén Nagykanizsán az országban létrehozandó négy ökölvívó akadémia  egyike kezdheti meg működését, s az erről szóló szerződés aláírására hamarosan sor kerül.  A dél-zalaiaknak ez óriási segítséget jelent és a sportág fejlődése szempontjából is komoly mérföldkő lehet, amivel élni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!