Sport

2013.12.21. 19:32

A ZTE Serdülő ’89 nyerte a kupát

Zalaegerszeg - Szombaton élénk érdeklődés mellett rendezték meg az egerszegi Városi Sportcsarnokban a Csarnok Kupa 2013 öregfiúk teremlabdarúgó tornát, melyen végül 13 csapat indult és a tornát a ZTE Serdülő ’89 csapata nyerte meg.

Kerkai Attila

Szombaton végül  eggyel kevesebb csapat jelentkezett a rajtra, ugyanis az Újpest az utolsó pillanatban lemondta a szereplést, így viszont a szervezőknek az egyik csoportot meg kellett „kurtítaniuk". Korábbi ismert labdarúgókból viszont így sem volt hiány, eljött a Videoton (Dvéri Zsolttal, Koller Ákossal, Vári Ferenccel a „fedélzeten"), a Siófok (Olajos Sándor, Bíró Imre, László András), a Haladás (Balassa Péter, Vidóczi József, ) és persze a ZTE FC Öregfiúk, melynek soraiban ott volt Sorin Botis, Kocsárdi Gergely, Sebők József, Csóka Zsolt, Kaj András, Péter Zoltán, hogy csak néhányukat említsük.

Délelőtt az A-csoport küzdelmeit rendezték meg és a hét csapat közül a ZTE Öregfiúk végzett az élen, megelőzve a Haladást, azonban mire véget értek a küzdelmek egy óvás után változott a sorrend. A Haladásban ugyanis egy 35 év alatti  játékos is szerepelt 34 évesen, így végül  a szervezők helyt adtak a kifogásnak.

- Az egyik csapat jelezte ezt, s mivel a kiírásban valóban szerepel, hogy csak 35 év feletti labdarúgók léphetnek pályára, a Haladás  mérkőzéseinek eredményét az ellenfelek javára, 3-0-as eredménnyel igazoltuk utólag. A szombathelyiek persze jelezték, csak így tudtak kiállni, de nem tudtunk mit tenni, így a Haladás nem jutott be  a keresztjátékba - tájékoztatott bennünket Bandics Ákos tornaigazgató.

Hasonló gonddal küzdött a Videoton is, amely  meghívottként jött el, és  összesen  hatan voltak. Dvéri Zsolt még a délutáni a B-csoport meccsei  előtt jelezte, azért, hogy ígéretükhöz híven  részt tudjanak venni a tornán egy olyan játékos is eljött velük, aki két hét múlva tölti be a 35. életévét. Viszont játszani jöttek és ezt meg is tették. Csoportjukban a harmadik helyen zártak, de itt is óvás következett és a Videoton is a Haladás sorsára jutott...

A tornát végül a ZTE Serdülő '89 együttese nyerte, amely a döntőben a Betti Cuki csapatát győzte 1-0-ra.

Eredmények. Negyeddöntő: ZTE Öregfiúk – Zala Volán 4-1, ZTE Serdülő 89 – Mama Africa-MOL 1-0, Betti Cuki – Kék Üstökös 2-1, Ostrom Gumiszerviz – Siófok 4-1. Elődöntő: ZTE Öregfiúk – ZTE Serdülő '89 1-1 -  büntetőkkel: 3-4, Betti Cuki – Ostrom Gumiszerviz 1-1- büntetőkkel 3-2. A 3. helyért: ZTE Öregfiúk – Ostrom Gumiszerviz 2-0. A döntőben: ZTE Serdülő '89 –  Betti Cuki 1-0.

A végeredmény: 1. ZTE Serdülő '89, 2. Betti Cuki, 3. ZTE Öregfiúk, 4. Ostrom Gumiszerviz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!