Sport

2013.10.26. 09:02

Remeklő játékosok, de inkább csapatsiker

Erre mondják, egyértelmű siker... Még akkor is, ha az eredmény csupán kétpontnyi különbséget takar, azonban nem találkoztunk olyannal a paksi küldöttségből, aki a találkozó után ne ismerte volna el, hogy megérdemelten nyert aámi Zalakera-ZTE KK.

Kerkai Attila

Pénteken este  az élvonalbeli férfi kosárlabda  bajnokságban az egerszegiek 77-75-re győzték le az elvileg erősebb kerettel rendelkező Atomerőmű SE Paks együttesét, ami annak tükrében is értékes siker, hogy a házigazdák tagjai közül előzőleg többen is  sérüléssel bajlódtak.  S mi történik erre?  Éppen Lekli József és Doug Plumb nyújtotta a talán a legjobb teljesítményt a zalaiak csapatában, de a siker nem csak kettejük érdeme, hiszen éppen az volt a győzelem kulcsa hazai oldalon, hogy csapatként teljesített kiválóan a kék-fehérek együttese. Apropó,  Plumb. Elérkezett az ideje, hogy megoldást találjanak gyulladt achilles-inára, így a kanadai most rögzítő kötést kap és valószínűleg kihagyja a pénteki, Jászberény elleni idegenbeli találkozót.

Mindenestre  kellettek a már említett remek egyéni teljesítmények is, s ott van a sorban  például Gáspár Dávidé is , aki az eddigiek során halványabban teljesített, ám most,  éppen a legjobbkor  „lőtte be” magának a gyűrűt. Völgyi Péter szakmai igazgató külön is megdicsérte játékosát, méghozzá joggal.

Gáspár Dávid is remek napot fogott ki, itt éppen Kovács Ákos mellett indul előre (Fotó: Katona Tibor)

 

- Én  is nagyon örülök, hogy sikerült játékban előrelépnem, mert valóban nem kezdtem jól a szezont – értékelte saját teljesítményét Gáspár Dávid. -  Hiába számítok tapasztalt játékosnak, hiszen már 31 esztendős vagyok, ezúttal nehezebben vettem fel a ritmust, de a munkát elvégeztem, aminek gyümölcse  előbb-utóbb mindig beérik. A legfontosabb persze, hogy nyertünk, mert  Branislav Dzunic mindenkori csapata ellen mindig másképpen kell felkészülni és a Paks a veresége ellenére is bizonyította, hogy jó csapat. Nekünk még van javulnivalónk, főleg az önbizalom terén, hiszen még sok volt az eladott labda és a hiba.

Szólni kell a zalai közönségről is. Ahogy  egyre jobban látszott, hogy a ZTE KK cseppet sem esélytelen a találkozón, úgy lett egyre forróbb is a hangulat, ami hazai oldalon mindenképpen pluszként mutatkozott. Akkor is, amikor a játékvezetői döntések borzolták a kedélyeket, mert valóban akadt néhány érthetetlen ítélet, ám ez sem zavarta meg a ZTE KK-t, amely így négy győzelemmel és egy vereséggel az élboly tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!