Sport

2013.08.05. 22:00

ZTE NKK: jelentős változások

Zalaegerszeg - Hétfőn megkezdte felkészülését a következő szezonra a ZTE NKK élvonalbeli női kosárlabda csapata, és a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttesének tagjai is este találkoztak először.

Kerkai Attila

Hosszú szünet ért véget a játékosok és a szakvezetők számára, hiszen csaknem négy hónapja fejeződött be a legutóbbi bajnokság. És bár utána is voltak még edzések, az igazi munka csak most kezdődik el. Merthogy új szezon jön, ami jelentős változásokat is tartogat. A ZTE NKK-nál hosszú az újdonságok sora – elég volt csak ránézni a társaságra, amely hétfőn reggel megjelent az első edzésen.

Összesen nyolc felnőtt korú játékos kezdte meg az alapozást, akik közül Ambrus Szandra, Szalay Virág, Varga Zsófia és Horváth Zsófia a „régi vonal" képviselője, míg Török Szilvia a PINKK, Vágvölgyi Petra a Sopron, Fuisz Viktória pedig a kanizsai Vadmacskák együttesétől érkezett, míg Czukor Tünde egy év kitérő után visszatért a PEAC-tól a zalaiakhoz.

Egy nagy hiányzó így is van. A csapatban éveken át húzóembernek számító Szélesy Judit nem látott munkához, mert – mint megtudtuk – anyai örömök előtt áll. A kiváló kosarasra így ebben a szezonban biztosan nem számíthatnak az egerszegiek.

A munka további menetéről, és az esetleg még várható változásokról pedig ki mást kérdezhettünk volna, mint a legilletékesebbet, Gáll Tamás vezetőedzőt.

– Ezen a héten még inkább csak ráhangolódunk a munkára, hogy a lányok visszazökkenjenek ebbe a kerékvágásba – hangzott Gáll Tamás „programajánlója" a lányoknak, akik a jövő héttől már biztosan keményebb terhelést kapnak. – Utána viszont húzós három hét következik alapozással, meccseket pedig majd csak szeptemberben kezdünk el játszani. Három felkészülési torna szerepel a programunkban: a Krasznai Kupa Sopronban, a Sió Kupa Szekszárdon és a hazai rendezésű Göcsej Kupa.

Természetesen a keret át-alakítása is kérdésért kiált, és az is: lesznek még érkezők, vagy ennyien maradnak?

– Még a a héten csatlakozik hozzánk a 18 esztendős Balogh Júlia később pedig várunk további egy magyar játékost próbajátékra. De hogy kiről van szó, arról egyelőre nem szeretnék nyilatkozni – válaszolta a szakvezető. – Ha megfelel, akkor válik véglegessé a keretünk. Hat új emberrel, ráadásul fiatalokkal, és ez nagy változás. Viszont jómagam is nagy örömmel vágok bele a munkába, mert izgalmas is lesz, és várom, milyen impulzusokat kapok a csapattól. A cél, hogy harcos társaság alakuljon ki, motivált játékosokkal.

A fiúk kedden kezdik a munkát

A Zalakerámia-ZTE KK férfi együttesének tagjai is hétfőn találkoztak először a nyári szünet után. Az összejövetel még csak egy átmozgató edzést foglalt magába, s – mint Völgyi Péter vezetőedző érdeklődésünkre elmondta –, az igazi munka kedden indul el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!