Sport

2013.08.07. 22:00

Három próbajátékos is volt a ZTE-ben a szezon főpróbáján

Zalaegerszeg - Utolsó előkészületi mérkőzését játszotta szerdán a szezon rajtja előtt a ZTE FC NB II-es futballcsapata.

Zalai Hírlap

ZTE FC -Balatonfüred 1-2 (0-2)

Zalaegerszeg, 400 névő. Jv.: Molnár A.

ZTE, 1. félidő: Jahic Pál, Nánási, Nagy Z. Buzás V. Vágó, Kocsis, Kovács Á. Balla Á., Vayer, Babati. 2. félidő: Czirjék Kovács G. (Bíró), Bogunovics, Buzás V., Hajdú Máté, Szegleti, Grbic, Frizoni Vayer, Pavicevic. Vezetőedző: Simon Antal.

Gólszerzők: Grbic (11-esből), illetve Tóth B., Nyári.

Az első félidőben a hazaiaknál három próbajátékos is szerepelt. A 30 éves Buzás Viktor Cegléden, a 22 éves Balla Ádám Sopronban, a szintén 22 éves Kovács Ádám pedig Nyíregyházán játszott az elmúlt idényben. A próbázók mellett Simon Antal sérülés után visszatérőknek és cseréknek adott elsősorban játéklehetőséget.

Az NB III-as Balatonfüred 20 percnyi mezőnyjáték után megszerezte a vezetést, és a folytatásban is az ő akaratuk érvényesült: egy formás kontraakció végén növelték is előnyüket. Az első félidőben a ZTE csak helyzetekig jutott.

Szünet után pályára lépett hazai részről a valódi első csapat. Mezőnyfölényt harcoltak ki az egerszegiek, sok helyzetet alakítottak ki a füredi kapu előtt, de a szépítés csak büntetőből sikerült. A vendégek jó védekezéssel megőrizték előnyüket. A zalai csapat azzal vigasztalódhat, hogy a főpróba nem sikerült, de az előadás (a hétvégén Magyar Kupa, majd egy hétre rá a bajnokság), sikeres lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!