Sport

2013.07.23. 22:00

Fuisz Viktória a Zeténél

Nagykanizsa - Mozgalmas napokat élt át az ifjú kosárlabdázó, Fuisz Viktória: a dél-zalai város szülötte alig tért haza a Törökországban lezajlott U20-as Európa-bajnokságról, amikor nyilvánosságra került klubváltásának híre.

Zalai Hírlap

A korosztály A-csoportos vb-jén kilenc meccset játszott a magyar csapat, melyben lehetőséghez jutott a Kanizsa DKK-ban nevelkedett, s a közelmúltig a Kanizsai Vadmacskák SE-t erősítő Fuisz Viktória is. Székely Norbert tanítványainak sikerült megnyerniük az utolsó, Litvánia elleni összecsapásukat, ez azonban kevés volt ahhoz, hogy az együttes bent is maradjon az elit mezőnyben.

Ám Fuisz Viktória így sem gondol vissza keserűen a samsuni másfél hétre, hiszen a Fekete-tengeri kikötővárosban hét alkalommal is a kezdő ötös tagja lehetett.

- Sajnos az első három vereség után kicsit visszaestünk lelkileg, s amikor kellett volna a győzelem, nem tudtunk megfelelően koncentrálni - fogalmazott a 20 éves kosárlabdázó. - Az utolsó mérkőzésen mondhatni a becsületünkért játszottunk és sikerült is nyernünk a litván csapattal szemben, amely a torna korábbi szakaszában egyszer legyőzött minket. Összességében az Eb-n - melyet végül Spanyolország nyert -, nagyon jól éreztem magam, sok tapasztalatot szereztem szakmailag és emberileg is.

Fuisz Viktória itt még a Kanizsai Vadmacskák fehér mezében. Fotó: ZH-archív/Szakony Attila

Időközben ténnyé vált a nyár eleje óta keringő információ: Fuisz Viktória Egerszegre igazol.

- Az elszerződést most írtam alá, játékosunk a ZTE NKK A-csoportos együttesénél folytathatja pályafutását - kezdte Gábor Erzsébet, a Vadmacskák SE szakmai vezetője. - Edzőként elmondhatom: saját nevelésünk megérdemli a lehetőséget, hogy a legfelső osztályban szerepeljen. Innentől rajta múlik, tud-e élni is vele.

Úgy tudni, Viktória következő csapataként képben volt a Győr is, ám a játékos egyelőre Nagykanizsához közelebb szerette volna kipróbálni magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!