Sport

2013.07.26. 16:07

Ez a Magyar-vándor Belgiumig tartott

Zalaegerszeg - Ez a név nemcsak tornában, de röplabdában is jól cseng idehaza. A zalai sportbarátok bizonyára jól emlékeznek a „Kicsi” becenevű Magyar Zoltánra, aki 1961. június 10-én született Keszthelyen.

Kis János

A Szendrey Júlia Általános Iskolában kezdett röplabdázni. Zalaegerszegen a Ganz Ábrahám Gépészeti Szakközépiskolában érettségizett, 1975 és 1983 között a ZTE játékosa. 1980-ban vezéregyénisége volt a klub eddigi legjobb első osztályú eredményét elérő, 5. helyen végzett csapatnak. 221- szeres magyar válogatott, 1979-ben Eb-8., 1983-ban pedig Eb-11. volt. Zalából a fővárosi Tungsramba igazolt, ahol négyszeres magyar bajnok és kupagyőztes lett. Ezután három törökországi szezon következett, szintén bajnoki címmel és kupagyőzelemmel. 1992-ben Belgiumba költözött, és akkor még ő sem gondolta, hogy ott is marad. Hét évet játszott a Volleyball Club Antwerpen csapatában.

„Az élsport után a reklámszakmában helyezkedtem el, de a röplabdától sem szakadtam el, Antwerpenben utánpótlásedzőként dolgozom, és a második csapatot is irányítottam már. Nagyon népszerű itt a röplabda, csak Antwerpen megyében a 18 évesek bajnokságát 20 együttes alkotja. A két fiam labdarúgó lett, és jelenleg is játszanak alsóbb osztályban. Minden nyáron hazajövünk Keszthelyre a szüleimhez, és feleségem egerszegi családjához. Csapattársaimmal is rendszeresen találkozunk, felelevenítjük a sikeres éveket.” – mondta érdeklődésünkre Magyar Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!