Sport

2013.06.01. 17:53

NB III: az NTE csak néha tudta felvenni a harcot és Hévíz is kikapott (fotókkal frissítve)

Zala megye - Elvileg akár még bajnokavatásra is készülhettek szombaton Andráshidán. A labdarúgó NB III Bakony-csoportjának zárófordulójában ehhez az kellett volna a Tarr Sprint Andráshida együttesének, hogy legyőzze hazai pályán az NTE 1866-Horváth MÉH csapatát, miközben a Dorog – Sárvár találkozón ne szülessen hazai siker. A zalaiaknak végül nem jött össze a bajnoki cím, azonban újoncként a második helyen végezni is nagy tett volt ez a szereplés Dobos Sándor csapatától.

Kerkai Attila

Nem fogadta kegyeibe az időjárás az andráshidai találkozót sem, hiszen esőben kezdődött, de így is nagyjából négyszázan voltak kíváncsiak a találkozóra. A házigazda hidaiak már a találkozó elején, a 12. percben vezetést szereztek Kovács György révén és később is támadásban maradtak. A kanizsaiaknak nagyon figyelniük kellett, ugyanis amikor kinyíltak, szinte azonnal,  a gyors ellentámadások révén veszélyeztetett a házigazda. Közben érkeztek a hírek Dorogról, ahol a házigazda gyorsan kétgólos előnyhöz jutott, majd még egyet berámolt a sárváriaknak, ám igazából mindez nem volt meglepetés. Visszatérve a hidai pályára,  az új eredményjelzőn, amely ezen a mérkőzésen debütált, a szünetben  ez állt: Andráshida – NTE 1866 1-0.

A második játékrész elején a kanizsaiak szervezetten védekeztek, ez okozott nehézséget a vendéglátónak, de aztán Vittman a 69., majd a 79. percben végleg eldöntötte  a találkozót. A Dorog is nyert, méghozzá 5-1-re, így az Andráshida a második helyen végzett.

A harmadik zalai együttes, a Hévíz hazai pályán fogadta a Mosonmagyaróvárt és az 1. percben még Horváth Máté szerzett vezetést a hévízieknek és a zalaiak jól is játszottak a félidő közepéig. Utána a Mosonmagyaróvár került fölénybe, amely egyenlített, a második 45 percben pedig hazai oldalon két kiállítás is történt. Előbb az 56. percben Sipos kapott pirosat, s ez más sok volt csapatának is, hiszen a vendégek újabb gólokat szereztek, majd a 81. percben Fisli is a kiállítás sorsára jutott.

Eredmények: Tarr Sprint Andráshida – NTE 1866 Horváth MÉH 3-0 (1-0). Gólszerzők: Vittman (2), Kovács Gy. Hévíz – Mosonmagyaróvár 1-4 (1-1). A hazai gólszerző: Horváth Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!