Sport

2013.06.25. 17:27

Az I. osztály dobogósaiból állt össze Fentős Pál csapata

Zalaegerszeg - Ha az ötlet nem is új, de mostani formájában mindenképpen újszerű kezdeményezés az MLSZ részéről, hogy a nyáron megrendezi a megyeválogatottak tornáját, melynek tétje az UEFA Regiók Kupáján való szereplés. Zala megye válogatottja július végén Tapolcán harcolhat a továbbjutásért.

Egy párharc a májusi Zalaszentgrót-Csesztreg bajnoki rangadóról. A válogatottba ez a két csapat adja a legtöbb játékost
(Fotó: Pezzetta Umberto)

Ezekben a napokban is zajlik az UEFA Régiós Kupa nyolcas döntője, és az idei fináléba Magyarország keleti válogatottja jutott ki, amely jól szerepel az olaszországi tornán. Igaz, a mostani csapat még az NB III-as csapatokból épült, s ezt a rendet váltja mostantól fel a megyeválogatottak belépése. 

- Korábban, nagyon régen rendeztek már megyeválogatottak tornáját, de aztán feledésbe került, de most újraindul és a legjobbak amatőrválogatott néven indulhatnak az UEFA tornáján - szólt az előzményekről Józsi György, az MLSZ Zala megyei igazgatója. - Miután a magyar bajnokságban váltás történik, és az NB III-as pontvadászatban profik is részt vehetnek, a megyei bajnokságokban szereplők kerülnek előtérbe. Csak olyan labdarúgó vehet részt ebben a sorozatban, aki még soha nem játszott akár csak félprofi bajnokságban sem. A szakmai bizottság javaslata alapján a megyei I. osztályú bajnokság első három együtteséből alakul meg Zala válogatottja. 

Zala csapata az első körben Tapolcán, július 26-28. között Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megyék legjobbjaival csap össze és ebből az ötösből az első jut tovább az országos négyes döntőbe. Megyénk együttesének szakvezetője Fentős Pál lesz (Femat-Csesztreg), akinek munkáját Sebők József (Lenti TE) másodedzőként, Szarka Péter (Zalaszentgrót) pedig technikai vezetőként segíti. A keret már öszeállt és két mérkőzéssel készül majd az első tornára. 

- Számomra megtisztelő volt a felkérés erre a feladatra és az is nagy öröm, hogy a bajnokcsapat edzőjének, Rózsa László visszalépése után is a Zalaszentgrót maximálisan segíti a válogatott munkáját és példaértékű a támogatása - ezt már Fentős Pál mondta el, akit a felkészülés menetéről és persze a válogatás körülményeiről is kérdeztünk. - Nem megbántva a többi csapatot, de az első három helyezett tíz ponttal lépett el a mezőnytől, s miután a Zalaszentgrót lőtte a legtöbb gólt és kapta a legkevesebbet, érthető, hogy rá épül a válogatott. A Bakony-válogatottnál is eltöltöttem öt évet és tapasztalatból mondom: egy remek alkalom az ilyen torna arra, hogy a megyék csapatai, játékosai és vezetői is jobban megismerják egymást. Kiléphetünk a megye határain és olyakor saját játékosaimra sem ismertem rá, annyira jól játszottak, olyan megtiszteltetésnek vették a futballisták, hogy a kiválasztottak között lehetnek... Vagyis van motiváció, és most is jól akarunk szerepelni, s lehetőleg megnyerni az első kört.

A csapat két alkalommal játszik együtt: július 10-én a ZTE FC-vel, majd július 17-én Andráshidával találkozik felkészülési mérkőzésen.


MÉG NYITOTT A KERET 

A keretet tehát három klub játékosai adják, de Fentős Pál kihangsúlyozta: ki és be is lehet még kerülni, formahagyatlás, formajavulás, sérülés vagy eligazolás miatt, hiszen az is benne van a pakliban, hogy valakit magasabb osztályba hívnak, vagy külföldre. A keret játékosai. Zalaszentgrót: Tóth Zsolt, Éder Tamás, Komoróczi Kristóf, Ferenczi Dávid, Páli Norbert, Komoróczi Bálint, Tóth Dániel. Lenti TE: Balla Ádám, Takács Gergő, Orbán László, Kiss Krisztián, Szabó Zsolt, Kozári Gábor. Csesztreg: Szommer Ferenc, Molnár Gábor, Nagy Norbert, Pethő János. Tartalékok: Gájer Ferenc, Gájer Péter, Láncz János, Fodor Attila, Virágh Marcell (Zalaszentgrót), dr. Fentős Tibor, Szabó Péter, Kasza Krisztián (Csesztreg).

Ezek is érdekelhetik