Sport

2013.05.08. 18:22

Zalaegerszegi olimpikonok a falakon

Zalaegerszeg - A Magyar Sport Napjához kapcsolódóan Zalaegerszegi Olimpikonok címmel nyílt kiállítás a PETA Kávézóban. A kiállítás anyaga később a városháza folyosóin talál végleges otthon.

Kerkai Attila

Bár május 6-án ünnepeljük a Magyar Sport Napját, ám a kétnapos „csúszás" semmit sem von le a kiállítás értékéből - többek között ez is elhangzott a szerdai megnyitón. Azon sportembereknek állít emléket, akik zalaegerszegi születésűként, illetve egerszegi színekben jutottak ki az ötkarikás játékokra. Összesen 14 tabló került fel a falakra (Berzicza Tamás, Bakos György, Gombos Zsolt, Horváth Gergely, Horváth Ferenc, Illés Fanni, Jakabfy Sándor, Kálovics Anikó, Kozáry Ágnes, Lendvai Miklós, Presinger Sándor, Szekeres Dorina, Rozsnyói Sándor, ifj. Tancsics László).

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere nyitotta meg a kiállítást, megköszönve az ötletgazda Petánovics Károlynak, hogy ezzel is erősítette a lokálpatriotizmus érzését.

Dr. Zumbók Ferenc kormánybiztos azt emelte ki: ő mindig nagyra értékelte a civil kezdeményezéseket, s minthogy egerszegi olimpikonokról van szó, egyben példaképekről is a fiatalság számára. A kiállítás egy hónapig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!