Sport

2013.05.17. 16:40

NB III: aranycsata Andráshidán

Zalaegerszeg - Nagy meccsre készülnek vasárnap (17.00) Andráshidán: a labdarúgó NB III Bakony-csoportjában az éllovas hazaiak a második Mosonmagyaróvárt fogadják, és akár már most eldőlhet az aranyérem sorsa.

Kerkai Attila

Két fordulóval ezelőtt állt az élre a Tarr Sprint-Andráshida együttese és azóta ragaszkodik is ehhez a pozícióhoz. Azonban vele tart a Mosonmagyaróvár és a Dorog is, hiszen  ebben a sorrendben  mindhárom csapatnak 49-49 pontja van. Aki vasárnap nyer, óriási lépést tehet a bajnoki cím felé.

- A vasárnapi eredmény a végső sorrendet is döntően befolyásolja majd - állapította meg Dobos Sándor, az Andráshida edzője. - Amennyiben nekünk sikerülne nyerni, akkor egy olyan eredmény közelébe érnénk, melyet mi sem vártunk magunktól. Nagy esélyünk van az aranyéremre, de legalább ugyanennyi van a Mosonmagyaróvárnak  és a Dorognak is.

Az andráshidai Sági Gábor (kékben) tör kapura a Körmend elleni bajnokin. Az akkor aratott 2-1-es siker is kellett az aranyesélyhez. Fotó: Pezzetta Umberto

Azt kérdeztük Dobos Sándortól, hogy   újonc csapatként minként viselik el most már a tétet is, hiszen ezzel is számolni kell.

- Az elmúlt években ez a társaság jó néhány nagy téttel bíró mérkőzést játszott - válaszolta. - A megyei bajnoki címekre gondolok, amikor szintén akadtak hasonlóan feszült periódusaink. Ebből a szempontból kellően rutinosak vagyunk, igaz, az NB III. egy magasabb szintű bajnokság. Apró dolgok dönthetnek vasárnap is, ráadásul a Mosonmagyaróvár jó csapat. Szervezettnek kell maradnunk, ez biztos, de a játékosokat motiválja a győzelem esélye. Nem mindegy ugyanis elsőnek vagy másodiknak lenni, és az sem, hogy lefelé, vagyis a bentmaradásért, vagy felfelé, az NB II-ért kell-e osztályozót játszani. Egyelőre viszont nem erre gondolunk, hanem arra, hogy nyerjünk vasárnap.

Kugler László, az Andráshida elnöke arról is beszámolt, hogy ingyenessé teszik a belépést a találkozóra. Sőt, kérik is a szurkolókat, hogy minél nagyobb számban buzdítsák az Andráshidát, hiszen akár  bajnoki címet is érhet egy mostani siker.

A Bakony-csoport másik két zalai együttese szombaton lép pályára. A Hévíz 18 órától a sokáig éllovas Balatonfüredet fogadja, és a vendégeknek még él egy halvány remény arra, hogy esetleg befogják a fent említett hármast. Az NTE 1866-Horváth Méh csapata  a Répcelak vendége lesz 17 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!