Sport

2013.05.08. 12:52

Futófesztivál: készen áll a rajtra a Keszthelyi Kilométerek

Keszthely - Keszthelyen minden készen áll, hogy a pünkösdi hét végén ismét megrendezzék a most már hagyományos 6. Intersport Keszthelyi Kilométerek elnevezésű, nagyszabású futófesztivált, amely az idén is számos érdekes programmal bővül ki.

Kerkai Attila

A szervezők közlése szerint az előzetes várakozásoknak megfelelően az előző évekhez képest tovább emelkedett a nevezők létszáma az idén hatodik alkalommal kiírt viadal alkalmával. A május 18-19-ei pünkösdi hétvégén teljes programot kínálnak a szervezők a Keszthelyre látogatóknak. Szombat déltől RunnerExpo sport-szakkiállítás várja a keszthelyi Fő téren az érdeklődőket, melyen főként a futással kapcsolatos felszerelések és eszközökkel találkozhatnak az érdeklődők. Mint megtudtuk, 26 kiállító vesz részt ezen az eseményen.  A szombat  délután a családi futóversenyek korosztályos futamairól szól majd. Az új Fő téren egy futópályát is kialakítanak a szervezők a kisgyermekeknek  az indulói felső koprhatáúr 11 év lesz  akiket biciklis bohóc vezet fel a rajtot követően. Emellett a SUHANJ! Alapítvány részvételével Szimpátia futáshoz is csatlakozhatnak a látogatók.

- Jelenleg 940-en neveztek előzetesen, nagyjából annyian, mint tavaly a teljes indulói létszám volt - tudtuk meg Bedő Beáta főszervezőtől. - Várthatóan további háromszáz helyszíni nevező is lesz, úgyhogy elmondhatjuk: programunk most már végleg elfogadottá vált. Sőt, ma már többen jelentkeznek a térség településein kívülről, vagyis országosan ismert lett a keszthelyi kilométerek futófesztivál.

A Keszthelyi Kilométerek az idén is minden korosztály számára nyújt kikapcsolódást. A legkisebbek, a gyerekek is aktív szereplői lesznek Fotó: keszhelyikilometerek.hu

A vasárnap, a viadal fő napján 9.50-kor rajtolnak el a kerekesszékes és hand-bike-os versenyzők félmaratoni és maratoni távokon, majd őket 10.00 órakor követik az ép futók egyéni és váltó versenyszámokban.

Neves vendégeket is várnak

A 4RUN Félmaraton sorozat záró eseményének fővédnöke Szekeres Pál, olimpiai és paralimpiai érmes vívó, sportért felelős helyettes államtitkár. A versenyre elfogadta a meghívást Monspart Sarolta, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a MOB szabadidősportért felelős tagozatának elnöke, világbajnoki aranyérmes tájfutó is.

Ezek is érdekelhetik