Sport

2013.03.14. 09:36

Szilágyi Áron a keszthelyi sportgálán

Keszthely - A sport fontosságára, sokszínűségére, hatásaira hívták fel a figyelmet a szerda esti sportgála előadói Keszthelyen. A rendezvényen kitüntetéseket is átadtak.

Sámel József

Borosné Eitner Kinga sportügyekért felelős tanácsnok köszöntője után Manninger Jenő országgyűlési képviselő a kormány sportot támogató törekvéseiről, tevékenységéről beszélt, megemlítve a keszthelyi fejlesztéseket is. Mint mondta, az elmúlt években elkészült a Mozgás háza, a tanuszoda és egy műfüves pályát is avattak. Reméli - tette hozzá -, hogy folytatódnak a beruházások, melyek nemcsak a sportolási lehetőségeket, hanem az egészség megőrzést is szolgálják. Hasonlóképpen fogalmazott Kiss Norbert helyettes államtitkár, hangsúlyozva: a sport nem csupán a versengést, az egészséges életmódot szolgálja, hanem jelentős gazdasági tényező is. Pontosan ezért - ugyanúgy, mint már számos országban - támogatni kell az ágazatot. Kiemelte: a kormány eltökélt abban, hogy a sportra jelentős összeget fordít.

A gála díszvendége Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó volt, akit dr. Iglódi Endre, a Magyar Olimpiai Bizottság Emlék és Hagyományőrző Bizottságának tagja kérdezett élményeiről. Az ifjú sportoló elmondta: nagyon készült az olimpiára, örült az eredménynek, mely után a világkupán is jó helyezéseket szerzett. Jelenleg két egyetemen is tanul, s készül a nyári világbajnokságra.

Az ünnepséget a kitüntetések átadása zárta.

A csoportkép (balról jobbra): Takács Georgina és Takács Ádám (Takács Zoltán gyermekei vették át édesapjuk posztumusz Keszthely Város Sportjáért kitüntetését). Major Veronika (legjobb ifjúsági leány sportoló), Fodor Csenge Réka (jó tanuló, jó sportoló), Tüttő Gyula (a legjobb csapat, a Georgikon DSE kézilabda szakosztály képviseletében), dr. Kardos József (legjobb utánpótlás edző), Szilágyi Áron, Kovács Benjámin Ádám (legjobb ifjúsági fiú sportoló). A fotóról edzőtáborozása miatt hiányzik Berecz Zsombor, aki a legjobb felnőtt férfi sportoló díjat kapta. Fotó: Sámel József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!