Sport

2013.02.20. 14:30

Seye a ZTE FC-ben folytatja

Zalaegerszeg - A ZTE FC NB II-es labdarúgó csapatánál folytatja pályafutását Mouhamadou Moustapha Seye. A legutóbb az élvonalbeli Lombard FC Pápát erősítő, 25 éves támadó egyelőre fél évre kölcsönbe érkezik a zalai klubhoz.

Várható volt, hogy az átigazolási határidő végéhez közeledve felgyorsulnak az események, s így is lett.  A szlovák és szenegáli állampolgársággal is rendelkező Mouhamadou Moustapha Seye érkezése korábban is napirenden volt, de csak szerdán tudott megállapodni egymással a ZTE FC  és a Pápa vezetése.

- Egyelőre fél évről szól a kölcsönadás, de folytatjuk a tárgyalásokat, és ha úgy teljesít a támadó a tavasszal, akár végleg hozzánk kerülhet - osztotta meg velünk Nagy Ferenc, a zalaiak elnöke. - Számos támadóval, köztük magyarokkal is tárgyaltak, azonban különböző okok miatt ezek meghiúsultak. Szerettük volna, hogy  Pavicevic mellett  legyen még egy,  kellő  tapasztalattal rendelkező  támadó is. Meg kell jegyeznem, hogy fiataljaink is örvendetes fejlődést mutatnak, és biztos vagyok benne, hogy a tavasszal ők sem csak epizodisták lesznek már.

Seye itt még a  Pápa mezében, a Honvéd elleni találkozón  hagyja faképnél a fővárosiak játékosát. Fotó: Gáspár Gábor

Seye öt gólt szerzett  tavaly a Pápa együttesében a 25 pályára lépése alkalmával, de ezek között volt győztes, illetve pontot érő találat is:  például a Videoton elleni találkozót is az ő lövése döntötte el. Seye 16 évesen került Szlovákiába, a wikipédia szerint úgy, hogy a csapata a szállodában felejtette őt. Miután lejárt a tartózkodási engedélye, megpróbált átjutni Ausztriába, de a határon elfogták, majd egy menekülttáborba került. Futballtehetsége révén viszont a helyi együttes leigazolta, később pedig a Dubnica profi szerződést kötött vele,  2008-ban pedig felvehette a szlovák állampolgárságot is.

Szó esett Denis Grbic ügyéről is. Az Eger bejelentkezett a középpályásért, azonban a zalai klub nem engedte el, hiszen számítanak a szlovén középpályásra a tavasszal. Safet Jahic ügye is tisztázódott: bár akadt jelentkező a kapusért, az ajánlatok sem neki, sem a klubnak  nem feleltek meg, így marad a ZTE-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!