Sport

2013.02.04. 18:08

Elismerés Zala megye legjobb 2012-es sportolóinak

Zalaegerszeg - A Zalai Hírlap hagyományaihoz híven az elmúlt esztendőben is megválasztotta az év legjobb zalai sportolóit, hétfőn pedig a szokásos díjátadót bonyolították le a Piccolo étteremben.

Az elismerésekről a Zalai Hírlap sportújságírói és tudósítói döntöttek: a 2012-ben kiemelkedő teljesítményt nyújtott versenyzők közül az ő szavazataik alapján választottuk ki a legjobbakat. A sportolókat, edzőket, vezetőket és hozzátartozókat hétfőn Bóbics László, a Zalai Hírlap munkatársa köszöntötte.

Ezt követően a Zalai Hírlap főszerkesztője, Virrasztó Zsolt szólt az év sportolója díjról. Hangsúlyozta: nagy tisztelője a sportnak, és természetesen a sportolóknak is.

- Ezen a szinten minden versenyző egyik legfontosabb célja, hogy úgy készüljön fel, hogy le tudja győzni ellenlábasát - fogalmazott a Zalai Hírlap első embere. - Rendkívül fontos dolog egy-egy verseny megnyerése, de előtte ehhez le kell győzni még önmagát. A mindennapi életből jól tudjuk, hogy ez talán még nehezebb feladat, ezért kell nap mint nap az edzéseken keményen dolgozni. Azok a versenyzők, akik most itt vannak a rendezvényen, biztosan valamennyien sokat tudnának erről beszélni. Fogalmazhatunk úgy is, hogy valamennyien példaképek, még akkor is, ha többen közülük csak tizenévesek. Tehetségüket ugyanis olyan szintre fejlesztették, hogy méltán lehetünk valamennyiükre büszkék. Ráadásul sikereik nem korlátozódnak az országhatárokon belülre, hiszen többségük nemzetközi szinten is letette már a névjegyét.

Virrasztó Zsolt, a Zalai Hírlap főszerkesztője, és 2012 legeredményesebb zalai felnőtt női sportolója, a tekés Csurgai Anita. Fotó: Pezzetta Umberto

Eztán következett a nap fénypontja, a díjak átadása 2012 legjobb zalai sportolóinak.

Először a legjobb serdülőkorú sportolók, két atléta, Zarnóczay Zalán (Keszthelyi Városi Diáksport Egyesület) és Ferenczi Melinda (Zalaszám-Zalaegerszegi Atlétikai Club) vette át a serleget. Utána a legjobb ifjúsági korú versenyzők következtek: a súlyemelő Molnár Martina (Zalaegerszegi Torna Egylet SK), és egy újabb megyeszékhelyi atléta Szűcs Valdó (Zalaszám-ZAC). A junioroknál Major Veronika, a Befag Keszthely LK futócéllövője, és Kovács Benjamin, a Keszthelyi VDSE atlétája vette át a korosztály legjobbjának járó díjat. A felnőtt nőknél Csurgai Anita, a tekése volt a díjazott, míg a férfiaknál egy kolléga, Kiss Tamás, a Zalaergerszegi TK FMVas versenyzője végzett az élen. A zalai csapatok közül tavaly az immár ötszörös magyar bajnok Aquaprofit Nagykanizsai TSK sakkozói bizonyultak a legjobbnak.

A díjazottak. Első sor (balról): Major Veronika futócéllövő, Csurgai Anita tekés, Molnár Martina súlyemelő, Ferenczi Melinda atléta. Hátul Papp Nándor az Aquaprofit NTSK képviseletében, Kiss Tamás tekéző, illetve három atléta, Szűcs Valdó, Kovács Benjamin és Zarnóczay Zalán. Fotó: Pezzetta Umberto

A díjátadást követően a hagyományokhoz híven a Piccolo étterem vendégszeretetét élvezhette a társaság.

Az ünnepség keretében a Piccoló étterem tulajdonosai is az ünnepeltek közé kerültek. Takács Pál és Takács Pálné Marika ugyanis 20 esztendeje adnak otthont a Zalai Hírlap szervezésében zajló ünnepélyes díjátadóknak. Mondhatjuk: ez a teljesítmény is felér egy bajnoki címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!