Sport

2013.02.15. 16:33

Az idén 40 esztendős ZTE SK ma is eredményes

Zalaegerszeg - Az idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját a ZTE súlyemelő szakosztálya, amely ma már önálló klub és ZTE SK néven találkozhatnak vele a sportbarátok a tudósításokban. Három kiemelt viadalt terveznek rendezni az idén az egerszegiek.

Kerkai Attila

Vörös Zoltán úgy véli, hogy a hazai és külföldi versenyek fontosak a klub életében. Az idén is áldoznak ezekre, ráadásul ma már a sportcsarnokban méltó körülmények fogadják az odalátogatókat (Fotó: Pezzetta Umberto)

A kerek évszámoknál maradva, a ZTE súlyemelő szakosztályának megalakulásában  oroszlánrészt vállalt a 70 esztendős Vörös Zoltán, akinek a nevéhez a sportág zalai meghonosítása is fűződik a 60-as években. A klub tiszteletbeli elnöke ma is segíti  szervező és szakmai munkájával az egerszegieket, így bőséges rálátása van a ZTE SK működésére.

- A legfontosabbnak azt tartom, hogy továbbra is valamennyi korcsoportban vannak tehetséges versenyzőink   - említette Vörös Zoltán, amikor az  elmúlt év eredményeiről és a jövő terveiről beszélgettünk.

- A serdülőknél kiemelkedik Lichtnecker Dávid, aki folyamatosan javít egyéni rekordján,  és ez biztató. Ugyanitt Bakos Erik  valamint Varga Kristóf is szép fejlődést mutat. Az  ifjúságiaknál kiemelkedik Molnár Martina, aki ma már hazai sikerei mellett  a nemzetközi színtéren is méltóképpen képviseli hazánkat. Az ifjúsági Eb-n hatodik, a vb-n hetedik lett és a junior Eb-n is a hatodik helyezésig jutott. A junioroknál Tóth Krisztián nevét kell megemlítenem, aki az 56 kg-ban bajnok lett, a felnőtteknél pedig sérülése után visszatért Szanati Szabolcs, és jó hír, hogy ő is kezdi visszanyerni az erejét.

A sportvezető  évek óta kiemelt figyelmet szentel a nemzetközi kapcsolataik ápolására, hiszen úgy véli: ezek a viadalok  akár az itthon rendezett nemzetközi kupák, akár a külföldi erőpróbák  kellő motivációt  adnak versenyzőiknek. Minden esztendőben áldoznak  ezekre a viadalokra, így a Göcsej kupa ma már szintén több, mint negyven éves múltra tekint vissza.Mi viszont már előretekintettünk és azt kérdeztük Vörös Zoltántól: az idei, jubileumi évnek  lesznek-e  kiemelkedő eseményei?  - Három kiemelt viadalt szeretnénk rendezni  -  mondta a sportvezető.

- A nemzetközi Göcsej Kupa  mellett a Kiss Róbert Emlékverseny és az első alkalommal Zalaegerszegre csábított  Alpok-Adria Masters Kupa jelenti a legfontosabb rendezvényeinket. Reméljük, megkapjuk azt a széleskörű támogatást, hogy ezek a viadalok színvonalas vetélkedéseket hozzanak.A szakmai munkáról is szólt Vörös Zoltán. Sajnálatát fejezte ki,  hogy id. Tancsics László edző, aki éveken át  válogatott versenyzőket  és országos bajnokokat nevelt,  egészségi állapota miatt jelenleg kevesebb energiát tud a súlyemelésre áldozni, így a szakmai munka javát  Lőrincz István és Papp Péter  végzi. A ZTE SK-nál új szakosztály-vezető állt munkába Takács Tamás    révén. A ZTE súlyemelői ma már jó körülmények között dolgozhatnak, ám a múltban nem mindig volt ez így. Vörös Zoltán ezt is kiemelte, hiszen a Városi Sportcsarnokban  kialakított terem biztosítja, hogy jó színvonalú  munkát végezzenek a klub versenyzői.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!