Sport

2013.02.27. 18:35

A ZTE NKK kosarasai a végére belejöttek

Zalaegerszeg - A női kosárlabda NB I A-csoportjának újabb középszakaszbeli találkozóján a ZTE NKK együttese az előzetesen vártnál nehezebben ugyan, de begyűjtötte újabb sikerét, ezúttal a Szekszárd ellen.

Kerkai Attila

Bálint Réka a legveszélyesebbnek tartott  szekszárdi játékos most is gyorsan jelezte: ezúttal is számolni kell vele. Az ő két duplájával fordított (2-6) mindjárt a találkozó elején a vendégcsapat és onnantól kezdve a ZTE NKK inkább kapaszkodni kényszerült. Időt kért Gáll Tamás, a hazaiak mestere és ezt követően érezhetően keményebb védekezésre váltott. Roglic-ot igyekeztek a hazaiak kitolni a palánk előteréből, hazai oldalon pedig gyakorlatilag Szélesy töltötte be a center posztját, és nem is rosszul. Később viszont a Szekszárd ellépett. Köszönhetően annak, hogy a hazaiak középtávoli és távoli kísérletei rendre kimaradtak, és egy idő idő után kezdett mindez aggasztónak tűnni. Akkor pedig különösképpen, amikor a második negyed ötödik percéig is még csak egy hazai kosár esett, és egy szerencséje volt az egerszegieknek, hogy a Szekszárd sem termelte a pontokat. Hajdú hármasa, majd Szepsi büntetőivel tíz ponttal lépett el a vendégcsapat (18-28), amikor Szalay  végre betalált. Aztán Vida hármasa faragott a hátrányon és Szélesy is betalált, de így a   Szekszárd vonult előnnyel a pihenőre.

A második félidő elején Horváth Zsófia újabb személyit gyűjtött be, és már egyáltalán nem tűnt már könnyűnek megnyerni a hazaiak számára ezt a találkozót, amikor viszont fel tudott pörögni és gyorsítani a játékát, mindjárt  nem volt gond.  A zalaiak első rohamát még visszaverte a vendégcsapat, aztán egyértelműen Vida pontjai kellettek ahhoz, hogy később már sikerült mindez. Az egerszegiek válogatott játékosa belelendült (52-48), ám hiba lenne megfeledkezni Szélesy Juditról. A zalaiak egyik legrutinosabb játékosa mindvégig jól teljesített, és akkor is, amikor erre a legnagyobb szükség volt. A ZTE NKK 59-48 után már nem nagyon engedte magához közel az ellenfelet, a végén nem kellett már izgulnia, előtte három negyed át viszont igen.

 

ZTE NKK - Atomerőmű SE Szekszárd 72-61 (16-17, 11-17, 25-14, 20-13)

Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Pálla, Tóth, Sabáli.

ZTE NKK: Szalay (13), Varga (2), Czank (-), Gensler (7), Szélesy (23/3). Csere: Vida (20/9), Ambrus Sz. (-). Edző: Gáll Tamás.

Szekszárd: Scekic (8), Theodorán (2), Bálint R. (10), Zele (12). Roglic (13). Csere: Szepsi (8), Pap (2), Hajdú (3/3), Tamis (4). Edző: Magyar Gergely.

Kipontozódott: Varga a 34. percben.

Mestermérleg

Gáll Tamás:  „Két ellentétes félidőt láthattunk. Az elsőt egy sokkal minőségibb követte és ez hozta meg a sikerünket. Arra nem gondoltam, hogy az első félidőben ilyen kevés pontot szerzünk."

Magyar Gergely: „A harmadik negyedben átrohant rajtunk a ZTE, csak kaptuk a kosarakat és közben nem is próbáltunk faultolni. Visszahoztuk a mérkőzésbe az ellenfelet, amely végül nyert is."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!