Sport

2013.02.08. 13:51

A ZTE FC-Videoton találkozó Zalaegerszegen is ingyenes lesz

Zalaegerszeg - Négygólos hátrányból várja a ZTE FC labdarúgó csapata a szombati (15.00) Videoton elleni hazai rendezésű Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágót.

Kerkai Attila

A múlt heti fehérvári mérkőzés után egy valami most is biztosan kijelenthető: mély talaj várja a csapatokat.

Egy hete Székesfehérváron a víz okozta a legnagyobb gondot, hiszen az eső következtében tócsákban állt a víz a Videoton stadionjában. Zalaegerszegen egész héten aggódva kémlelték egyrészt az eget, másrészt figyelték az előrejelzéseket, harmadsorban pedig dolgoztak a ZTE-stadion talaján. Amely, ránézésre egész tűrhetőnek tűnt pénteken, rálépve viszont az embernek egész más érzése támadt... A legoptimálisabb az lenne a szombati találkozóra, ha félig fagyott, félig felengedett állapotban lenne a mérkőzés idején, ám ha enged, akkor igazából sártengerré változhat a játéktér.

De mindegy, játszani kell és Preisinger Sándor, a ZTE FC vezetőedzője sem ezzel kívánt elsősorban foglalkozni a 4-0-ra elveszített első mérkőzés után.

- Elvileg a gyengébb tudású csapatnak kedvez a mély talaj, de ne tartom mindezt lényegesnek, hiszen mindkét csapat ugyanolyan körülmények között lép pályára - mondta egy nappal a mérkőzés előtt a szakvezető. - Az már jobban foglalkoztat, hogy sikerüljön még szorosabb mérkőzést játszani a Videotonnal, mint az első összecsapáson. A négygólos vereségünk ellenére azt gondolom, hogy nem volt ekkora különbség a csapatok között, így a második találkozón be akarjuk bizonyítani, hogy jobb csapat vagyunk, mint amit a számszerű eredmény mutat. A továbbjutás esélyéről persze felesleges beszélni, hiszen nagyon erős együttes a Videoton, de mi arra akarjuk felhasználni a mérkőzést, hogy egy jó mérkőzést produkáljunk. Készültünk a visszavágóra, a szerdai edzőmeccsen mindenki kapott egy-egy félidőt, de a hét csúcsterhelése a szombati mérkőzés lesz. Pariban szeretnénk lenni a Videotonnal.

Jasarevic Mahir távozásával - az elkövetkező fél évben kölcsönben Pápán futballozik majd - még kevesebben lettek a zalaiak, hiszen az új igazolások a kupamérkőzésen nem szerepelhetnek.

Presisiner Sándor várható kezdőcsapatként a következő együttest jelölte meg: Vlaszák - Simonfalvi, Kovács G., Nánási, Hajdú  - Kocsis, Grbic, Máté - Frizoni, Pavicevic, Babati.

Ahogy az első mérkőzést Fehérváron, úgy a szombati, egerszegi összecsapást is ingyen tekinthetik meg a nézők. Viszont ezúttal csak a Déli Tribün kapuit nyitják meg, pontosabban a keletit is, de a vendégszektorba csak Videoton szurkolóit engedik be. Információink szerint 50-60 fős fehérvári drukker érkezik a találkozóra.

 

Oliveira: komolyan vesszük

A Videoton csapata profi együtteshez méltón készül a visszavágóra is derül ki az első találkozón remeklő és két gólt is jegyző Felipe Oliveira szavaiból.

- A Zalaegerszeg elleni kupapárharc első felvonása remekül sikerült, ami bizonyítja, hogy az elmúlt hetekben történt változásokra nagyon jól reagált a csapat - nyilatkozta a Videoton honlapján. - Ugyanakkor nem szabad azt hinnünk, hogy a továbbjutás már lefutott, a visszavágót ugyanolyan komolyan kell vennünk. A lehető legkomolyabban készülünk a mérkőzésre, hiszen ellenfelünket maximálisan tiszteljük.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!