Sport

2012.11.23. 20:39

ZTE FC–Paks II.: az edző is ott lesz a közelben

Zalaegerszeg - A ZTE FC NB II-es labdarúgó együttese az utolsó őszi bajnokijára készül: szombaton 13 órától a Paks II. csapata lesz a ZTE-stadion vendége. A papírforma most egyértelműen hazai sikert ígér, ugyanakkor Preisinger Sándor, a hazaiak szakvezetője nem ülhet a kispadra eltiltása miatt.

Kerkai Attila

Preisinger Sándor játékos korában is bizonyította, hogy tud helyezkedni, nem véletlenül volt az élvonal gólkirálya is egy alkalommal. Szombaton ismét jól kell „helyezkednie", valahol a kispad környékén, de ismeri az előírásokat...

– Legalább húsz méterre kell lennem a kispadtól, de ott leszek a közelben és segítőmmel, Lendvai Miklóssal értelemszerűen előzőleg mindent megbeszélünk. És még valami: a találkozó után nem nyilatkozhatok...– foglalta össze nagy vonalakban mire kell figyelnie.

Egyébként feltettük neki azt a kérdést is: érzése szerint a nem reklamál-e többet a kelleténél, hiszen Szombathelyen is emiatt küldték a lelátóra, amiért kétmeccses eltiltást kapott a kispadtól.

– Tény, hogy soha nem voltam az a típus, aki nyugodtan szemléli az eseményeket, így ha szükséges, akkor szólok, de nem gondolom, hogy túlzottan sokat reklamálnék – fejtette ki véleményét. – Szombathelyen egy vitatott esetnél szóltam be a pályára, de semmi sértő nem volt benne. Ám ha változtatni kell ezen, ám legyen, hiszen tény, hogy vannak érzékenyebb emberek is...

Darko Pavicevic (legfelül) és Denis Grbic (20) remek gólt hoztak össze legutóbb Szombathelyen. Senki sem bánná, ha ismételnének... Fotó: Ohr Tibor

A mérkőzés esélyeiről is essék azért szó, és meglehetősen egyértelmű célokat fogalmazott meg a szakvezető. Nézzük, miként.

– Nincs más feladat, mint megnyerni a találkozót – mondta. – A céljaink elérése érdekében és a tabellán elfoglalt helyezések miatt is szükséges a három pont megszerzése. Ennek érdekében hasonlóan agresszív játék kell, mint amit Szombathelyen mutattunk és bár a kötelező győzelem kategóriájába sorolandó számunkra a Paks kettő elleni csata, de most már nincs rajtunk olyan nagy nyomás, mint volt a szezon elején. Van bennünk persze egy egészséges drukk, de már nem terhet jelent mindez, hanem egy megoldandó feladatot. Bízom benne, hogy sikerül is.

A csapatba eltiltása után visszatérhet Máté Péter és Bernando Frizoni, ugyanakkor Juhász Dániel ötödik sárga miatt pihen. Simonfalvi Gábor továbbra is sérült és Szalai Tamás sem jött teljesen rendbe.

A ZTE FC várható kezdőcsapata így fest: Jahic – Kocsárdi, Nánási, Kovács G., Hajdú – Máté, Kocsis – Frizoni, Grbic, Babati – Pavicevic.

 

 

A Nyugati-csoport 15. fordulójának további párosítása. Szombat: Ajka–Gyirmót 13.00, Puskás Akadémia–Baja 13.00, Szigetszentmiklós–Győri ETO II. 13.00, Tatabánya–Soproni VSE 13.00. Vasárnap: Kaposvár II.–Kozásmisleny 11.00, BKV Előre–Csákvár 13.00, Veszprém–Haladás II.13.00.

 

Ezek is érdekelhetik