Sport

2012.11.28. 13:43

Mezeifutás: kiváló zalai idényzáró

Dr. Kardos József irányításával Keszthely évek óta a közép- és hosszútávfutás fellegvára. Egerszegen Góczán István élesztette fel az atlétika e versenyágát, és Kanizsán, Parti Tibor jóvoltából is mindig akad egy-egy tehetséges fiatal középtávfutó.

Bóbics László

Erre az országos mezeifutó bajnokság a bizonyíték: a szentendrei viadalon hat zalai érem született. A legfényesebbet a 15 éves keszthelyi Zarnóczai Zalán szerezte, a 4,5 km-es távon aratott magabiztos győzelmével. Az ifjúságiak 6 km-es távján a Keszthelyi VDSE-ből Kovács Benjamin ezüstérmet nyert. A viadal válogató volt az Európa-bajnokságra, s miután ifjúságiak és a juniorok együtt indultak, Benjamin tagja lett az eggyel magasabb korosztály nemzeti csapatának. A 13 éves zalaegerszegi Hír Csenge ismét bizonyított: a serdülő lányok 2,5 km-es távján ezüstérmes lett. A Zalaszám-ZAC 14 éves tehetsége, Ott Benjamin 4,5 km-en bronzérmes lett. A szintén egerszegi Bicsák Flóra a 15 évesek mezőnyében állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A zalai küldöttség hatodik érmét pedig a 13 éves nagykanizsai Trencséni Zsolt szerezte, harmadik helyével.A két keszthelyi érmes: Kovács Benjamin (balról), Zarnóczai Zalán (Fotó: Keszthelyi VDSE)

Eredmények. Ifjúságiak, 6 km: 2. Kovács Benjamin 19:50 perc. Serdülők, 4,5 km: 1. Zarnóczai Zalán 15:34 p, 3. Ott Benjamin 16:49 p. 3,5 km: 3. Bicsák Flóra 13:34 p. 2,5 km: 2. Hír Csenge, 9:00 p., 3. Trencséni Zsolt 9:27 p. 

- Nem várt kiváló teljesítménnyel zárta a versenyidényt a zalai atlétika - értékelt Szakály István, a megyei szövetség elnöke. - Hála a Zalaszám ZAC, a Keszthelyi VDSE, és a Nagykanizsai AK kiváló szakembereinek.

Ezek is érdekelhetik