Sport

2012.11.22. 19:30

Sakkbajnokság Hévízen (fotókkal)

Hévíz - Csütörtökön megkezdődött Hévízen a 62. férfi egyéni sakkbajnokság 9 fordulós sorozata, és mindjárt rangadót hozott a nyitókör.

A címvédő makói Erdős Viktor (a képen balról) és a legmagasabb Élő-ponttal rendelkező Berkes Ferenc egymásellen kezdett. A két sakkozó előzőleg elmondta, szeretnék a bajnokság során a legtöbbet kihozni magukból.

Elindultak az órák

A szakemberek szerint izgalmasnak ígérkező bajnokság lesz a mostani, mert a tapasztaltabbak mellett rendkívül tehetséges fiatalok küzdenek egymással. Az esélyesek közül Berkes Ferenc rendelkezika legmagasabb Élő-pontszámmal (2693), míg ellenlábasa Erdős Viktor (2640) is nemzetközileg jegyzett nagyszerű sakkozó.

– Tavaly borzasztó volt a szereplésem, csak negyedik lettem – mondta a nyitány előtt Berkes Ferenc. – Az idén mindenképpen szeretnék javítaniés előbbre lépni. Elvileg Erdős Viktorral mi vagyunk az esélyesek, de ismerve a mezőnyt, többen is vannak, akik akár meglepetést okozhatnak. Ezt nem szeretném.

– Viccesen mondhatnánk azt is, hogy úgy kezdődik a verseny, ahogy tavaly befejeződött– fogalmazott Erdős Viktor. – Az elmúlt esztendőben ugyanis Berkes Ferivel játszottam az utolsó partit, most meg az elsőt. Jó lenne az is, amennyiben hasonló lenne az eredmény is, hiszen én vagyok a címvédő. Nem lesz könnyű, megpróbálom kihoznia maximumot.

A kanizsaiak egyik kiválósága, Bánusz Tamás pedig ígyfogalmazott:

– Az előző esztendőben az 5. helyen zártam. Az eredményeim alapján az idén a harmadik kiemelt vagyok és elégedett lennék azzal, ha ezt a helyet meg is tudnám szerezni. Arra koncentrálok, hogy minél jobb pozícióban végezzek, egy dobogós hellyel maximálisan elégedett lennék.

A 9 fordulós verseny pénteken 15 órától folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!