Sport

2012.08.01. 13:44

Úgy tűnik, nem indul a Kanizsa KK

Nagykanizsa - A nevezési határidő már rég lejárt, ám a Kanizsa KK DKG East férfi kosárlabda csapata nem jelentkezett az NB I B-csoportos bajnokságba. A súlyos anyagi gondokkal küzdő egyesületnél továbbra sem látják a fényt az alagút végén.

Benedek Bálint

Mint arról már beszámoltunk, a tavalyi bajnokságot a 7. helyen záró kanizsaiaknál súlyos anyagi problémák adódtak abból, hogy az önkormányzati támogatás a negyedére csökkent. A csapatot támogató szponzorok együtt sem tudták biztosítani az induláshoz szükséges költségvetést, így az elnökség az egyesület megszűnését is kilátásba helyezte.

Az azóta eltelt időben sem változott a helyzet, a Kanizsa KK továbbra is egyhelyben toporog, s mint azt Horváth Balázs elnöke elmondta: az élvonal mezőnye sem állt össze, így valószínűleg az NB I B-ben is lesznek még változások, ám azt is tudni kell, hogy a pénzügyi gondjaik nem rendeződtek.

- Sokan kígyót-békát kiabálnak ránk, s különféle fórumokon próbálják ránkhúzni a vizeslepedőt, ahelyett, hogy az öt év legszebb pillanataira emlékeznének - folytatta Horváth Balázs. - Az elmúlt időszakban az együttes számtalanszor örömet okozott a szurkolóknak, s izgalmas mérkőzéseket is játszottunk. Sajnos könnyen elképzelhető, hogy nem indulunk a pontvadászatban, de a végső döntés még nem született meg. Ettől függetlenül nem húzzuk le a rendőnyt, hiszen ha az utánpótlás csapatunk a társasági adó visszatérítést elnyeri, akkor valószínűleg indulunk a másodosztály U23-as bajnokságában.

A bizonytalan és egyben kilátástalan helyzet miatt a Kanizsa KK edzője, Kovács Nándor az NB I B-csoportos férfi bajnokságban szereplő Veszprém csapatánál folytatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!