Sport

2012.07.28. 20:05

A ZTE itthon és külföldön is pályára lépett

Dombóvár, Hartberg - Szombaton két részre vált a ZTE FC labdarúgócsapatának kerete, ugyanis a kék-fehérek két csapatra „oszlottak”: az egyik délelőtt Dombóváron játszott, a másik – este – az ausztriai Hartbergben.

Kerkai Attila

A felkészülése felénél jár a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, s mostantól várható, hogy lassan véglegessé válik keretének összetétele is. Eddig jobbára azzal telt az idő, hogy az edzések mellett olyan játékosokat próbáltak ki az egerszegiek, akik segítségére lehetnek az együttesnek. A múlt heti edzőmérkőzések után megkezdődtek a tárgyalások, és a következő héten akár azt is bejelenthetik, kiket igazolnak le. A szlovák Pavol Penksa érkezhet a kapusposztra, ugyanis a 27 esztendős hálóőr töltheti be a szlovén Safet Jahic helyét a keretben, aki angliai próbajátékra utazott, és megfelelő ajánlat esetén elengedik őt a zalaiak. A 31 éves bosnyák támadó, Mirza Dzafic hazájában a gólerős játékosok közé tartozik, fiatalabb korában a német másod- és harmadik vonalban is eredményes szezonokat töltött el. A Pécsről visszatérni igyekvő Simonfalvi Gábor is újra kék-fehérbe öltözhet, sőt, a felkészülés eleje óta a zalaiak edzéseit látogatja. A korábbi MTK-nevelés Horváth László is segítséget jelenthet a középpályán, a fiatal, horvát Ante Milast (19 éves) pedig a jövő emberének tartják a szakemberek.

Az, hogy közülük végül ki öltözik véglegesen kék-fehérbe, várhatóan néhány napon belül kiderül. Szombaton délelőtt az NB III-as Dombóvár vendégeként kisebb meglepetés született, hiszen a ZTE FC csapata kikapott, bár soraiban helyet kapott néhány valóban nagyon fiatal és még tapasztalatlan utánpótláskorú játékos is. Ugyanakkor olyanok is, akik ennél jóval rutinosabbak. Végig fölényben futballozott az egerszegi csapat, ám ez meddőnek bizonyult, az ellenfél 2:0-ra is vezetett, amikor Kocsárdi Gergely 11-esből szépített. Este az ausztriai Hartbergben a ZTE FC csapata a szintén tartalékos felállásban pályára lépő – előző nap az osztrákok II. osztályú bajnoki találkozón szerepeltek – házigazdák ellen nyertek Hajdu Norbert és a fiatal Babati Benjamin góljaival.


DombóvárZTE FC vegyes 2:1 (1:0)

ZTE FC: Vörös – Kocsárdi, A. Milas, Nánási, Kocsis – Segleti, Mavolo, Katona, Pál D. – Balázs Zs., Pavicevic. Csereként szerepelt: Gaál (kapus), Juhász D., Kovács L., Krajczár, Mészáros.

Hartberg vegyesZTE FC vegyes 1:2 (0:0)

ZTE FC: Vlaszák – Simonfalvi, Budovinszky, Szalai, Hajdu – Kovács G., Horváth L. (Verebéji), Máté, Grbic, – Jasarevic, Bojtor (Babati B.).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!