Sport

2012.06.24. 06:38

Jubileum a Haladással: fennállásának 90. esztendejét ünnepelte a ZTK (fotókkal frissítve)

Zalalövő - Szombaton a Zalalövői TK 90 éves jubileumát ünnepelték: a Haladás NB I-es labdarúgócsapatával mérte össze tudását a ZTK. A vasiak 3:0-ra nyertek. A meccset követően pedig a megyei bajnokság első osztályában harmadik helyen végzett lövőiek átvették a bronzérmet.

zaol.hu

A találkozón tisztességgel helytálltak a zalaiak, helyenként kifejezetten ügyesen futballoztak. A Haladás a félidő hajrájában Guzmics látványos fejesével szerzett vezetést. A második félidőben előbb Kalász, majd Ugrai volt eredményes, így alakult ki a 3:0-s vendéggyőzelem.

A találkozó előtti ünnepségen Vertetics László polgármester a sportegyesület fennállásának 90 éves jubileuma alkalmából arról beszélt, hogy 1922-ben a helyi kereskedők és iparosok révén honosodott meg a sport a településen. Örült annak is, hogy ezt a nevezetes esztendőt éremmel köszöntötték és tették emlékezetessé a labdarúgók.

Kövesi Vilmos, a sportkör első embere is a múltidézéssel kezdte: „A kezdeti időszakban amolyan búcsúrajáró csapat volt a miénk, legalábbis a krónikák így jegyzik, aztán szép lassan egyre ismertebbek lettünk. Nagyon örülünk jelenlegi sikerünknek, és büszkék vagyunk az 1960-as évekbeli jó meneteléseinkre és a 2000- es évek első felében produkált remek teljesítményünkre. Nagy öröm számunkra, hogy éremmel a nyakunkban jubilálhatunk. Arra is jó emlékezni, hogy sok tehetséges játékos nőtt fel településünkön. Hajdanán a Haladás NB I-es csapata vitte el tőlünk Baungátner Józsefet, de Hozbor Tibor és az ugyancsak az élvonalat is megjárt Hadászi Sándor – mindkettő a Zetében játszott – is Zalalövő szülötte.”

Györkös Gyula tiszteletbeli elnök is elismerően beszélt a klubról. Az ünnepségen többek között az is elhangzott, hogy rövidebb időszakokat leszámítva többnyire az anyagiak hiánya miatt nem tudott magasabb lépcsőfokokra jutni az ZTK, ennek ellenére büszkék a helyi összefogásra és sportolóik sikerére.


Zalalövő–Haladás 0:3, (0:1)

Zalalövő 500 néző. Jv.: Pethő.

Zalaövő: Horváth G. – Horváth P., Pásztor, Kósik, Csáki – Járfás Sz., Gaál – Kaszás, Pintér, Hozbor – Flander. Játszottak még: Ágh, Toplak, Vaspöri, Boros, Wolf, Bacsó, Galambos, Horváth T., Nagy Á., Kövesi J. Edző: Ostrom János.

Haladás: Mursits – Schimmel, Guzmics, Jagodics, Devecseri – Rajos, Horváth A. – Nagy J., Kulcsár, Ugrai – Andorka. Játszottak még: Szőcze, Szakály, Seper, Kalász, Szvoboda. Edző: Artner Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!