Sport

2012.03.22. 08:47

Óriási lépést tett a válogatottság felé

Nagykanizsa - A Zsigmondy-csarnokban megtartott kadett birkózó nemzetközi válogatón Szentamási Noémi betegség miatt nem csapott össze a kanizsai Egyed Zsanettel. A második, pestszentimrei viadalon találkozott a két nagy rivális, és Egyed győzött.

Benedek Bálint

A 16-17 éves korosztályban rekordlétszámú mezőny, 130 leány mérlegelt, és a hazai élmezőnyön kívül szlovák, szerb, és osztrák birkózók is neveztek. Zalai szempontból a legizgalmasabb mérkőzésnek a Kanizsai Birkózó SE indulója, a 46 kg-os Egyed Zsanett és a hazai színeket képviselő Szentamási Noémi csatája ígérkezett. A két sportoló már az első körben találkozott, s a kétmenetes, kemény csatából kitartóbb versenyzéssel léphetett tovább Egyed. A terhet letudva pedig a kanizsai lány megállíthatatlannak bizonyult: szlovák birkózót, aztán egy a Vasas-versenyzőt, majd a döntőben egy tatabányai ellenfelet is nagy technikai fölénnyel vert és aranyérmet szerzett. Elsöprő lendületét a viadal szervezői is értékelték, és a kadett korosztály legeredményesebb versenyzője címmel jutalmazták Egyedet.


- Büszkék lehetünk Zsanettre, hisz ezzel az elsőséggel óriási lépést tett a válogatottság felé vezető úton - mondta Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó SE vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!