Sport

2012.02.02. 18:51

Az év sportolói - Az elmúlt esztendő kiválóságai átvették a serleget

Csütörtökön délután adtuk át a Zalai Hírlap által megszervezett „2011 legjobb zalai sportolói” voksolás győzteseinek a díjakat. Az elismerést a lap sportújságírói és tudósítói szavazatai alapján nyerték el az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzők.

Zalai Hírlap

A megyeszékhelyi Piccolo étteremben megjelent sportolókat, edzőket, egyesületi vezetőket és hozzátartozókat Bóbics László, lapunk munkatársa köszöntötte, majd a Zalai Hírlap főszerkesztője, Virrasztó Zsolt szólt az év sportolója díjról. A főszerkesztő hangsúlyozta, két oka is van annak, hogy feltétlen tisztelettel tud a sport világára és a sportolókra tekinteni.

- Egyrészt azért, mert a sport azon közös ügyünk, amely még mindig sokkal jobban összeköt, mint elválaszt - kezdte. - A sport számomra sosem mások legyőzéséről szól, hiszen másokat csak akkor tudunk legyőzni, ha először önmagunkat győzzük le. Ennél nincs nehezebb feladat. Az év legjobb sportolóinak köszöntésén ki kell emelnem Kálovics Anikót, akit Franciaországban edzőtáborozik, de csütörtök reggel Oszakából küldött egy e-mailt, melyben köszöni, hogy a Zalai Hírlap 2011 legjobb női felnőtt sportolójává választotta. Megyénk egyetlen olimpikonján kívül természetesen a többi győztes is minden elismerést megillet, hiszen kiemelkedő teljesítményt produkáltak az elmúlt esztendőben.

Majd a díjátadás következett. Először a legjobb serdülőkorú sportolók, Molnár Martina (Zalaegerszegi Torna Egylet SK) súlyemelő és Ostrom Bálint (Zalaegerszegi TK–FMVas) tekéző vette át a serleget. Utána a legjobb ifjúsági korú versenyzők következtek, Szabados Réka (Europ TEC-Zalavíz Zalaegerszegi Úszó Klub) úszója és Szűcs Valdó, a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club reményteljes atlétája.
A junioroknál Némethy Zsófia (Zalaszám ZAC) atléta és Borsos Bence, a Befag Keszthely Erdész Lövész Klub futócéllövője vette át a korosztály legjobbjának járó díjat.

A felnőtt nőknél Kálovics Anikó (Zalaszám ZAC), a férfiaknál pedig Balogh Csaba (Aquaprofit NTSK) végzett az élen. A díjátadást követően a hagyományokhoz híven a Piccolo étterem vendégszeretetét élvezhette a társaság.

 SZŰCS VALDÓ – NAGY MEGTISZTELTETÉS
Az ünnepélyes díjátadás után Szűcs Valdó - aki a hét végén futott 60 m gáton országos csúcsot - a következőket mondta: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek és korosztályomban a megye legjobbjának választottak. Jól tudjunk, hogy számunkra a versenyeken elért eredmények a legfontosabbak. Az meg nem mond igazat, aki nem veszi jó néven, ha a sajtóban sok jót írnak róla. Legalábbis én így vagyok vele. Nem titkolom, szeretnék a következő esztendőkben is itt lenni a legjobbak díjátadásán.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!