Sport

2011.11.23. 03:29

Hárman esélyesek

Tegnap a világhírű fürdőhelyen, Hévízen a hetedik fordulóval folytatódott a 61. magyar férfi egyéni sakkbajnokság. A két nagy esélyes, Berkes Ferenc és Erdős Viktor is győzött.

Bóbics László

- Szinte hihetetlen, a negyedik nyert állásban lévő meccsemet veszítem el. Sima gyalog előnyöm volt, s a végén kikaptam - kesergett dr. Flumbort András, majd gyorsan, a kabátját magára kapva, érhetően mérgesen távozott a tanácsteremből.

Berkes Ferenc nagy küzdelemben Prohászka Pétert győzte le.

- Jól sikerült a megnyitásom - kezdte a paksi fiatalember. - Előnybe kerültem, de ellenfelem nagyon jól védekezett. Aztán egy könnyelmű megoldás után egy kicsit gyengült a pozícióm, de szép lassan sikerült felőrölnöm a jól küzdő ellenlábasomat. A bajnokság végkimenetelére nem tippelek, az Erdős-Héra-Berkes hármasból lehet valaki a győztes.

Tegnap este több mint öt óra játék után fejeződött be az Erdős Viktor-Varga Zoltán találkozó.

- Meglehetősen nehéz dolgom volt - kezdte a makóiak kiválósága, Erdős Viktor. - Voltak jó pozícióim és olyanok is, amikor nem a legszerencsésebbeket léptem. Szerdán Hérával játszom, a zárófordulóban pedig Berkessel. Remélem sikerül megnyernem az ideális környezetben rendezett bajnokságot.

Mint látszik, két forduló van hátra, de teljesen nyílt a küzdelem. Mint várható volt, a sok fiatal játékos nyílt sisakkal sakkozik, ezt bizonyítja az is, hogy tegnap mindössze egy döntetlen volt.

Eredmények: Pap Gy.-Flumbort 1-0, Papp G.-Czebe 1-0, Erdős V.-Varga Z. 1-0, Héra-Bánusz döntetlen, Berke-Prohászka 1-0.

Az állás: Erdős 5,5 pont, Berkes 5, Héra 4,5, Pap Gy. 4, Bánusz, Papp G., Varga Z. 3,5-3,5, Prohászka, Flumbort 2-2, Czebe 1,5.

Ma az utolsó előtti fordulót játsszák 14 órától a hévízi önkormányzat tanácstermében.

A mai párosítás: Varga Z.-Flumbort, Czebe-Pap Gy., Prohászka-Papp G., Bánusz-Berkes, Erdős V.-Héra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!