Sport

2011.09.02. 06:49

Asztalitenisz: a júniusi nulláról egész jó csapata lett a Sörgyárnak

Mozgalmas nyári szüneten van túl a női asztalitenisz Extra Ligában tavaly kilenc csapatból a 8. helyen végzett Tompa Ingatlanforgalmi Kft.-Kanizsa Sörgyár SE. Előbb az anyagiak, majd játékosok hiányában egy ideig az is kérdéses volt, hogy elindulhat-e a 2011/2012-es pontvadászatban a gárda, de végül az ügyek szerencsére rendeződtek.

Benedek Bálint

Az előző pontvadászat végén a Jakabfi Imre vezet-te együttesből Tápai Tímea Szekszárdra igazolt, míg Márkus Enikőre, annak gyenge teljesítménye miatt, nem tartott igényt az egylet. Ekkor úgy tűnt, hogy a tehetséges, saját nevelésű Ladányi Dóra köré kell majd csapatot építeni, de jött a feketeleves, hiszen ő június végén személyes indokokra hivatkozva bejelentette: befejezi az aktív játékot. A döntése sokkolta a dél-zalaiakat, hisz korábban még a közös folytatásról tárgyaltak.

- Épphogy rendeződtek az anyagi gondjaink, hirtelen úgy kellett játékosokat találnunk, hogy a jegyzett asztaliteniszezők már rég elkeltek - kezdte Jakabfi Imre. - A külföldiekről ugyancsak lecsúsztunk, de igyekeztünk az adott a helyzetből a lehetőségek szerinti legjobbat kihozni.A kanizsai csapatot korábban már erősítette a budaörsi Németh Ágnes, aki tavaly ősszel is jelentkezett Dél-Zalában játékra, de akkor nem tudták beépíteni a gárdába. Most viszont természetesen tárt karokkal fogadták. Mellé érkezett a tavaly a szekszárdiaknál remekelt Csáki Rita, akinek gyűjteményében számos értékes pingpongos skalp szerepel. A legfontosabb, hogy az elmúlt bajnokságban a magyar mezőnyből egyedül ő tudta legyőzni a Soltvadkert kínai légiósát, Shi Jiant. A csapat harmadik helyén pedig hatalmas lehetőséghez jut a Sörgyár tizennyolc éves, saját nevelésű parasportolója, Bicsák Bettina.

- Miután a játékosokkal megállapodtunk, felkeresett bennünket a walesi asztalitenisz-szövetség magyar vezetője, hogy adjunk lehetőséget három középiskolás korú sportolójuknak az élvonalban - folytatta Jakabfi Imre. - Az ajánlatra nem lehetett nemet mondani: a walesi szövetség minden költséget áll, ráadásul arra is lehetőség nyílik, hogy a mi játékosaink asztalhoz állhatnak a náluk megtartott viadalokon.


Megan és Angharad Philipps, valamint Charlotte Carey csak a meccsekre utazik Kanizsára. A szabályok értelmében meccsenként csak egyetlen külföldi szerepelhet, így az élvonal mellett az NB I B-s sörgyári csapatban is kipróbálhatják tudásukat.

- Ahhoz képest, hogy júniusban gyakorlatilag nem volt csapatunk, úgy érzem, egész jó kis alakulat kovácsolódhat össze - tette hozzá a kanizsai csapatvezető. - Nagy kérdés, hogy a walesi lányok mire lesznek képesek az első osztályban. Mindenesetre lehetőségem lesz a kártyák keverésére , így bízom benne, hogy egészséges harc indulhat a fiatalok között a csapatokba kerülésért. Ugyan a jelenlegi helyzet alapján a nyolccsapatos élvonalból nem lehet kiesni, ám ettől függetlenül is szeretnénk elkerülni az utolsó helyet.


MINDEN SZINTEN CSUPA SÖRGYÁR
A sörgyári egyesület továbbra is „halmozza az élvezeteket”: a tavalyi szezonhoz hasonlóan újra öt csapattal indul el az egyaránt az előttünk álló hétvégén kezdődő, különféle szintű bajnokságokban. Az Extra ligás hölgyeken kívül az NB I B-s női pontvadászatban két nagykanizsai gárda is küzd majd a helyezésekért, s ezek egyébként a vasárnapi szezonnyitón házi rangadón mérik össze tudásukat. Míg a férfi első csapat az NB II-ben, a kettes számú az NB III-ban szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!