Sport

2011.08.24. 06:20

Formula ADAC Masters - Királykuti Márk ismét bizonyított

Királykuti Márk ismét bizonyította tehetségét: az ifjú hévízi autóversenyző a minap a Formula ADAC Masters versenysorozat osztrák futamain (a széria 13., 14. és 15. viadalát rendezték meg Spielbergben) vívta ki a publikum osztatlan elismerését.

Sámel József

- Márk az első futamot a 22. rajtkockából kezdte - tért rá a versenyek történéseire Királykuti László. - A futamon bátor előretöréssel hívta fel magára a közönség figyelmét: az ötödik körben 18. volt, a nyolcadikban 15., s végül a 13. helyen érkezett a célba.

A második futamot a 11. helyről kezdhette Márk, a tizennegyedik körben pedig már a 6. pozícióért harcolt, amikor belekeveredett egy balesetbe. Egy jobb kanyar külső ívén sodródni kezdett egy autó, a mögötte érkező pilótának pedig egy lehetősége maradt a menekülésre : félrekapta a kormányt és belerohant Márk autójába. Szerencsére az autókon kívül más nem tört...

A harmadik nekirugaszkodást a zalai pilóta a 19. helyről kezdte - de ehhez kellett a roncsból autót faragó csapat áldozatos munkája is.

- A szerelőkről ömlött a víz, de órákon keresztül küzdöttek és végül sikerrel jártak, így rajthoz tudtam állni harmadszor is - mondta Márk.

- Márk boldogan ült az autóba és bizonyított, ezzel hálálva meg a gyors segítséget csapatának és a mérnökeinek; illetve a támogatást a közönségnek - folytatta az édesapa. - A futamon megmutatta, hogyan kell elegánsan, precízen autózva, és az előtte lévőket szinte kettesével előzgetve átvágni a mezőnyön. Csodálatos verseny volt, melynek leintéséig a hetedik helyig tudott kapaszkodni és idén harmadszor szerzett pontot.

A sorozat honlapja szerint az osztrák Red Bull Ringen lezajlott futamok után Királykuti Márk a 26 tagú mezőnyben 16 ponttal a 15. helyen áll.

A sorozat honlapja szerint az osztrák Red Bull Ringen lezajlott futamok után Királykuti Márk a 26 tagú mezőnyben 16 ponttal a 15. helyen áll.

LEMARADTAK
Királykuti László elmondta: meghívták az osztrák a versenyre Hévíz város elöljáróit, ám ők – ígéretük ellenére – nem voltak ott a pályán. Sajnálhatják, hiszen nagyszerű versenyélményről maradtak le, illetve nem élhették át azt a különleges, felemelő érzést, ahogy a külföldi közönség felállva, vastapssal ünnepli városuk egy szülöttét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!