Sport

2011.07.21. 06:12

Illés Fanni a világon a harmadik legjobb!

Száz méter mellen Illés Fanni a világ 3. leggyorsabb paraúszója. Igaz, a rezi lány csak a berlini paraúszó Európa-bajnokságon nyert bronzot, ám az ottani dobogósok az egész világot tekintve a legjobb időket teljesítették.

Magyar Hajnalka

- Már az első versenynapon úsztam, 400 gyorssal kezdtem. Bejutottam a döntőbe, ahol a 4. helyet sikerült megszereznem - idézte fel.

Következett az 50 gyors, ahol új országos csúcsot úszott, 3 másodpercet javítva. Ennél is nagyobb teljesítményre volt képes másnap, amikor 200 vegyesen 8 másodpercet faragott le az időből, szintén új országos csúcsot tűzve ki versenytársai elé. Talán nem véletlenül, hiszen ezen a napon érkezett meg a hazai csapat: édesapja, édesanyja, nagybátyja és edzője, Horváth Csaba.

- Segített, hogy ott voltak, hiszen másnap következett a 100 mell, ahol végül is életem legjobb idejével megszereztem a bronzérmet. Ez az első nagyversenyes érmem, igen örültem neki. Az volt a különös, hogy nem izgultam a döntő előtt, valami fura nyugalom szállt meg. Az edzőmmel bemelegítettünk, már az is olyan jó, várakozásteli érzés volt. Aztán be a vízbe, s meglett az idő, ami egyben a világon is a harmadik legjobb eredmény.

Jött még a 100 hát, országos csúccsal, 6. hellyel; s a 100 gyors, ahol szintén faragott az idején 4 másodpercet. Berlinből nem sokat látott, hiszen vagy versenyzett, vagy a csapattársakért szurkolt. Barátkozni azonban az uszodában is lehet: különösen spanyol, angol és német társakhoz került közel.

A javuló időeredmények jó kilátásokkal kecsegtetnek, bár az eredményt nem adták ingyen.

- Rengeteget dolgoztam érte, az érettségi mellett nehéz volt kitartani... Mindenkinek köszönöm a támogatást, hogy szurkoltak értem. Az egerszegi taxisoknak - akik az edzésekre vittek - külön is az egész éves munkát, és hogy amikor épp rossz napom volt, felvidítottak. Most pihenek végre, aztán jogosítványt szerzek, majd újra kezdődhet a felkészülés, hiszen közeleg 2012 szeptembere, a londoni paralimpia időpontja.

Utóbbi miatt a tanulmányait egy évre elhalasztja, s London után az ELTE valamely humán szakát célozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!