Sport

2011.04.27. 15:50

Világbajnokra emlékeztek a kötélugrás kis- és nagymesterei

A tragikus körülmények közt, fiatalon elhunyt világbajnok kötélugró, Tóth Alexandra emlékére rendeztek versenyt Szombathelyen. Az egyéni magyar bajnokságnak is számító viadalon négy korosztályban 103 versenyző indult.

Benedek Bálint

A viadalon a 15 év alattiak kismesteri címért, míg az idősebbek a nagymesterségért hajtottak. Az indulókat – mint az a nemzetközi viadalokon szokás – minden versenyszámban díjazták. A serdülők között Horváth Péter (Szan-Dia Fitness SC) remekül teljesített, hisz 30 másodperces, 1,5 perces és 3 perces futásban, illetve a szabadon választott gyakorlatban is a dobogó csúcsára állhatott – és ezzel összetettben is ő végzett az élen.

A kismesteri címért zajló harcban a gyermek és a serdülő korosztály tagjait együtt értékelték, s itt Horváth ezüstérmes lett. A felnőtteknél Szakáll Péter (Szan-Dia) ugyancsak kiválóan teljesített: a 30 másodperces futás második helye után a 3 perces futást és a gyakorlatot is megnyerte, s így abszolútban ugyancsak aranyérmes lett. A 15 évesnél idősebbeket tömörítő nagymesterek mezőnyében pedig mindössze egy hajszállal maradt le a dobogóról.

– A rengeteg edzés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a fiúk kitűnően koncentrálva szerezték aranyérmeiket – fogalmazott Vágó Alexandra, a Szan-Dia FSC edzője, akitől megtudtuk még: a verseny harmadik kanizsai indulója, Hejravecz Lilla nem jutott dobogóra, de az idősebbek közt helytállt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!