Sport

2011.04.06. 06:31

Jégkorong: mindenki elégedett (képgalériával)

A magyar hoki válogatott számára ideális hely a zalai megyeszékhely, hiszen második meccsét is megnyerte a gárda a városi Jégcsarnokban. És ezúttal is a horvátokat győzte le, 7-1-re.

Bóbics László

A találkozó végén a sportági hagyományokhoz híven megválasztották a csapatok legjobbjait. Nálunk az újonc Ladislav Sikorcin kapta az elismerést, aki Szabadics Zoltántól vehetett át díjat. A horvátok kapusának, Mate-Kresimir Tomljenovicnak a japán szövetség főtitkára, Hideki Fuchigami adta át a jutalmat.

- Azért jöttünk Európába és Magyarországra, hogy elnézést kérjünk, amiért nem állunk rajthoz a budapesti vb-n - nyilatkozta a ceremónia után a japán vendég. - A hazánkat sújtó tragédia azon a részen történt, ahol a japán jégkorong központja is van. A játékosok közül szerencsére senki sem sérült meg, de többen is gyászolnak családtagokat. Így nem lehet világversenyre utazni, remélem megértik az öreg kontinensen is.


- Tetszett a meccs?

- A magyarok nagyon jók voltak, több olyan játékos is van köztük, aki nagyon erős a mieinkhez képest. És az is feltűnt, hogy nagyon nagy kedvvel játszottak.

- Mit vár a vb-től?

- Az olaszok és a magyarok közt dőlhet el. Az itáliaiakat nem láttam mostanában, de nem csak udvariasságból mondom: szerintem a magyarok most jobbak.

A magyar szövetség főtitkára, Kovács Zoltán elégedetten gratulált a szervezőknek.

- Remek mérkőzés volt, szép győzelemmel. Szakmai elemzést nem akarok tartani, de nagyon sok pozitívumot láttam ezen az estén. Csak elismeréssel tudok szólni a szervezőkről, csodás volt a közönség is, és ami még nagyon tetszett, hogy bevonták a gyerekeket is a programba. Nekik ez biztos felejthetetlen élmény volt. Arról nem is beszélve, hogy így értük el igazán a célunkat, a jégkorong népszerűsítését. Amiről még külön kell szólnom: a bejáratnál remek megoldás volt a kivetítő. Rengeteg információval szolgált, s még úgy is nagyon sokan nézték, hogy közben szemerkélt az eső. Azt remélem, hogy a zalaegerszegi Jégcsarnokban számos nagy csatát láthatnak még a nézők, a válogatott találkozókon kívül a városnak is lesz majd egy olyan csapata, amely nagy tömegeket vonz bajnoki és kupameccsekre.


LÁTSZOTT AZ OSZTÁLYKÜLÖNBSÉG
A hétfő esti meccs után a magyar kapitány, Ted Sator érthetően elégedett volt: „Az újonc Sikorcin játéka egyszerűen lenyűgözött. A másik most debütált emberünk, Tóth Adrián is jó benyomást tett rám. Több dolog is tetszett a játékunkban, elégedett vagyok, de a keretszűkítés most is nagyon nehéz feladat lesz.” A horvátok szövetségi kapitánya, Bruno Bregant így fogalmazott: „Meglátszik, hogy a magyarok egy világbajnoki kategóriával feljebb érdekeltek. Esélyünk sem volt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!