Sport

2010.10.12. 06:08

Sakk: élvezhetik a sikert

Elkezdődtek a küzdelmek a sakk NB I-ben. Mind a két élvonalbeli csapatunk remek rajtot vett, megnyerték a mérkőzésüket.

Bóbics László

Az Aquaprofit NTSK a lehető legjobb formában játszva legyőzte a Paksot.

- Pakson általában meglepetés ér bennünket - mondta dr. Flumbort András. - Az utóbbi években szerencsére csak kellemes, de ebben az évben ismét erőre kaptak, így az egerszegiek alapos meggyengülésével második erővé léptek elő.

Az Aquaprofit NTSK gárdájánál nem örülnek annak, hogy a hatszoros bajnok megyeszékhelyiek az idei pontvadászatban több tehetséges játékost is elveszítettek.


- A sakkbajnokságban évek óta meghatározó szerep jut a zalai csapatoknak - folytatta dr. Flumbort András. - Bár a Z. Csuti Hydrocomp mindig is komoly riválisunknak számított, ettől függetlenül bízunk benne a jövőben számos izgalmas csatát vívhatunk velük.

A kanizsaiak egyelőre boldogok, hisz Márkus Róbert épp azt az ifjú paksi Papp Gábort győzte le, aki Amerikából érkezett vissza az Atomerőmű együtteséhez.

- Kiválóan szerepeltünk, s ezt a nagyszerű diadalt lesz időnk kiélvezni, hiszen legközelebb november 7-én a Pénzügyőr vendégei leszünk - tette hozzá a csapatvezető.

A Z. Csuti Hydrocomp az előző bajnoki szezonban nyolc nagymesterrel 7,5:4,5 arányú győzelmet arattott a Decs ellen. A nyáron az egerszegiek jelentősen meggyengültek - meghatározó nagymestereket kellett elengedniük anyagi problémák miatt -, s ennek ellenére csak fél ponttal szereztek most kevesebbet.

- Az idei esztendő remélhetőleg átmeneti időszak lesz, amikor nem valamelyik a dobogós helyezés megszerzése a csapat célja - kezdte Horváth Tamás a megyeszékhelyiek szakmai igazgatója. - A jelenlegi erőviszonyokat figyelembe véve nehéz szezon előtt állunk. A Bp. Honvéd, de különösen a Szombathely alaposan megerősödött, így reális esélyünk csak arra van, hogy a középmezőny elején fejezzük majd be az idei bajnoki évet.


- A nyitó fordulóban aratott győzelmük egyáltalán nem volt borítékolható a két szerb légióssal megerősített tolnaiak ellen.

- Kellemetlen meglepetés, hogy három nagymesterünk az első táblákon mindössze fél pontot tudott szerezni. Szerencsére a derékhad , ami a régebben is a Csuti fő erőssége volt ezúttal is kitett magáért és győzelmeiknek köszönhetően kialakult a 7:5-ös végeredmény. A sikeres partik közül kiemelném ifjúsági játékosunk, Juhász Kristóf diadalát, - nemrég első ízben teljesítette a nemzetközi mesteri normát -, ellenfele a szintén ifjúsági korú, számos világversenyt megjárt Eltigáni volt. A következő fordulóban Kazincbarcikán sem lesz egyszerű, ellenük hagyományosan megszenvedtünk az általában kisarányú győzelemekért a mainál sokkal erősebb gárdáinkkal is.


NAGYOT VÁLTOZOTT A HELYZET
Egy-két hónap alatt alaposan megváltoztak az erőviszonyok megyénk két meghatározó sakkcsapata között. A Z. Csuti Hydrocomp sok ígérgetést és kevés pénzt kapott, illetve tudott a csapat kasszájába kaszírozni. Ez nagyon meghatározta a jövőjüket. Meghatározó emberek és fontos pontok távoztak. A másik oldalon az Aquaprofit NTSK továbbra is masszív és tudatosan építkezhet, tervezheti a jövőt. A jelenlegi erőviszonyokat ismerve, ismét bajnokok lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!