Sport

2010.09.09. 02:28

Aszfaltszaggatók: amatőrök és hobbifutók

Kifutották magukat a nyári időszakban a Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE tagjai, akik még arra is vállalkoztak a közelmúltban, hogy újra körbefussák a megyét. Ahogy közülük többen egy esztendeje is megtették már ezt.

zaol.hu

 

Lakatos Roland, az egerszegi futóklub vezetőségi tagja, egyben a néhány hete lezajlott megyefutás főszervezője is úgy ítélte meg: sajnálták volna, ha elmarad ez az esemény.

- Azért szerveztük meg újra a tavaly először rendezett megyefutást, hogy nyáron is legyen apropó a mozgásra, az ötven feletti résztvevői létszám pedig megfelelt az várakozásoknak - említette a sportember. - Az egy hét alatt összesen 940 kilométert tettünk meg, sokan csatlakoztak hozzánk Keszthelyről és Kanizsáról is, de lehettünk volna még többen is. A nyári időszak viszont a nyaralások miatt sem ideális, így ha jövőre is megszerveznénk a megyefutást, valószínűleg június elejére tesszük, amikor még tart az iskola, az időjárás viszont már nyárias.

 

 

Lakatos Roland tapasztalatai azt mutatják, hogy a futókedv nem lankad az amatőrök körében, sőt, szerinte az a tény, hogy a megye három városában - Zalaegerszegen, Keszthelyen és Nagykanizsán - is működik önálló futóklub, mindenképpen elősegíti az egészséges életmódra való nevelést.

- Az amatőrök és a hobbifutók mindhárom városban megtalálják ezeket a közösségeket. Persze van, aki lemorzsolódik idővel, mégsem ez a jellemző - szólt saját tapasztalatairól Lakatos Roland. - Újak mindig csatlakoznak hozzánk és bár kevesebben vállalják a versenyeken való indulást, ám a legfontosabb a rendszeres mozgás biztosítása azoknak, akik erre fogékonyak. Ráadásul nem is szezonális sportról van szó, hiszen aki tényleg szeret futni, nyáron és télen is ugyanazt a mennyiséget teljesíti.

 


Az évnek viszont nincs vége: az edzések mellett a ZASZ SE október 16-án rendezi meg a Szaggasd az aszfaltot elnevezésű viadalát Bagodban, ahol a kerékpárúton mérhetik össze tudásukat az indulók. A cél itt is a futás mgismertetése és megszerettetése lesz, azaz a legkisebbektől, az óvodás korosztálytól, a felnőtteken át egészen a veteránokig várnak mindenkit a közös mozgásra.



ISMÉT KIHÍVTÁK EGYMÁST 

Egy különpárbaj is zajlik a Zalaszegerszegi Aszfatszaggatók SE és a Kanizsa Futóklub között. Elôször tavaly „hívták ki” egymást, számolva a tagok által egy év alatt megtett kilométereket. Egy esztendeje az egerszegiek nyertek, de úgy tűnik, 2010-ben a kanizsaiak visszavágnak, hiszen eddig nagy fölénynyel vezetnek.

 

Az egyesület tagjai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!