Sport

2010.02.22. 07:31

Negyedszer a BL döntőjében

Szombaton története során negyedszer jutott be a férfi teke Bajnokok Ligája négyes döntőjébe a ZTKFMvas. A szám szerint simán megnyert visszavágó főleg az egerszegi pálya hiányosságaira hívta fel a figyelmet.

Varga Andor

ZTK-FMVas–KK Beograd 6:2 (3490-3435)

Egyénileg (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Fehér Z. 564–Sokac 583, Farkas 572–Sakic 585, Németh 578–Zakic 539, Nemes 590–Ostojic 589, Fehér L. 618–Jovanovic 589, Boanta 568–Antal 556 fa.

A három héttel ezelőtt, idegenben 7:1-re megnyert odavágó után szombaton váratlan nehézségekkel kellett szembenézniük az egerszegieknek a BL negyeddöntőjében. A pálya valamiért rettenetesen csúszott, Fehér Z. és Farkas is többször elesett dobás közben, s a közjátékok persze meglátszottak teljesítményükön is.

Az elvesztett egyéni pontoknál nagyobb bajt is okozhatott volna a rosszul előkészített pálya. Takács László, a ZTK elnöke elmondta: a sérülésveszélyre hivatkozva a szerb ellenfél akár le is vonulhatott volna a pályáról, s annak használhatatlansága miatt a játékvezető a vendégek 8:0-ás sikerével igazolta volna az összecsapást. Ez pedig nem jelentett volna mást, mint a ZTK játék nélküli kiesését... Ez szerencsére nem következett be, de „csak” mert a Beograd sportszerűen viselkedett, illetve a játékosai nem is csúszkáltak annyit, mint a hazaiak. Mindenesetre az első három pár után az egyéni pontokat tekintve 2:1-re vezetett az ellenfél, avagy esélye maradt a párharc megfordítására. És ez az esély jó darabig állt a második „félidőben” is, amikor Nemes (végül egyetlen fával nyerte meg párharcát) és Boanta (0:2-ről állt fel) rettenetesen megszenvedett ellenfelével. A játékos-edző Fehér László azonban ellentmondást nem tűrően szerezte meg a maga szettpontjait, minden mástól függetlenül bebiztosítva a továbbjutást.

– A világ legjobb négy csapata jutott újra a döntőbe – utalt a final four mezőnyére Takács László. – Itt már bármi előfordulhat, s ha nem mi leszünk a negyedikek, már nem fogunk szomorkodni az eredmény miatt.

 
A hétvégén kialakult a férfi teke Bajnokok Ligája négyes döntôjének mezônye. A fináléba (március 20-21-én, a szerbiai Apatin városban rendezik meg) ugyanaz a négy gárda került, amely tavaly is mérkôzött: a német Bamberg (a címvédô) és Zerbst (az ezüstérmes), valamint a magyar ZTK (övé volt a bronz) és a Szeged.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!