Sport

2009.11.04. 03:29

Tudják a dolgukat a súlyemelők

Zalaegerszeg - Az esztendő utolsó országos bajnokságát rendezték meg a honi súlyemelősportban, amely kivételesen sikeresnek bizonyult a ZTE SK számára. Az Oroszlányban rendezett utánpótlás ob-n két arany-, egy- egy ezüst-, illetve bronzérem a zalaiak mérlege. Szanati és Bognár nyert,Tóth második, Vörös harmadikként végzett

Varga Andor

A ZTE SK fiataljaira továbbra is lehet számítani... Valahogy így lehetnek ezzel a klub vezetői és edzői is, hiszen az Oroszlányban rendezett idei utánpótlás országos bajnokságon remek eredményeket értek el az egerszegiek. A különböző korosztályok és súlycsoportok képviselői már egy rostált mezőny tagjaiként léptek dobogóra az ob-n, hiszen az éves ranglisták alapján a legjobb 10-10 súlyemelő vehetett részt a bajnokságon. A ZTE SK azzal is büszkélkedhet, hogy nemcsak egy korosztályban, hanem három korcsoportban is dobogós helyezéseket értek el versenyzői.

Ám nézzük, melyek is ezek!

Amint várható volt, a junioroknál induló Szanati Szabolcs és Bognár István hozták a legfényesebb érmeket. Szanati a 94 kg-os súlycsoportban 318 kg-os összteljesítménnyel (143 kg szakítás, 175 kg lökés) nemcsak aranyérmet szerzett, de megjavította egyéni legjobbját is, amit két héttel ezelőtt a lengyelországi U23-as Európa-bajnokságon ért el, mellyel akkor 8. helyen végzett. Ugyancsak a junioroknál a 77 kg-os Bognár István 245 kg-os összetett eredménnyel (100-145) szintén aranyérmet vehetett át az eredményhirdetéskor, hozva a tőle elvárható formát.

Az ifjúsági korcsoportban az 56 kg-os Tóth Krisztián gondoskodott a zalai érem-ről, aki 141 kg-os teljesítménnyel (63-78) ezüstöt szerzett. Ugyanebben a korosztályban a 62 kg-os Mahal Krisztián 141 kg-mal (63-78) a hatodik, míg Bedő Dániel a 69 kg-osok mezőnyében nagyon szoros csatában maradt csak le a dobogóról és 175 kg-os teljesítménnyel (75-100) a negyedik helyen zárt.

A serdülők mezőnyében is akadt zalai érem, méghozzá az első ob-ján indult, 56 kg-os Vörös Zoárd révén, aki elsőéves serdülőként (még két évig ennek a korosztálynak lesz a tagja) 111 kg-mal (45-66) bronzérmet vehetett át. Az 50 kg-os kategóriában Takács Tamásra ugyanaz vonatkozik, mint az ifista Bedőre: nagyon szoros csatában, csak egy hajszállal maradt le a dobogóról. Takács 110 kg-mal (50-60) szintén negyedikként zárt. A 69 kg-ban indult Kiss Máté 127 kg-os eredménnyel (54-73) 7. lett.

A ZTE SK versenyzőit id. Tancsics László, Dejcsics Zoltán és Vörös Zoltán edzők készítették fel, akik elégedetten nyilatkoztak tanítványaik teljesítményéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!