Sport

2009.07.16. 02:28

Tegnap elkezdődött - Edzések, vizsga és a legvégén verseny lesz

Zalaszentgrót (bl) - Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a helyi városi sportcsarnokban az immár nagy hagyományokkal rendelkező nemzetközi karatetábor. Tegnap volt az ünnepélyes megnyitó.

Bóbics László

Kora délután a város első embere, Császár József fogadta a rendezvényen megjelent klubok hazai és külföldi vezetőit.

Majd 15 órakor a polgármester a sportcsarnokban ünnepélyesen megnyitotta a rendezvényt.

- Nagy öröm számunkra, hogy évről évre ilyen neves és képzett sportemberek tisztelnek meg bennünket - kezdte Császár József. - Városunk 25. jubileumát ünnepli ennek a sorozatnak egyik jeles állomása a nemzetközi karatetábor. A vezetőkkel történt beszélgetésből is kiderült, hogy örömmel jönnek hozzánk. Ebben az esztendőben hatodik alkalommal fejlesztik tudásukat a mi köreinkben. Sok olyan karatékát ismertem meg az elmúlt években, akik a sport mellett az élet más területén is kiemelkedő munkát végeznek. Számunkra megtisztelés az, hogy újra és újra eljönnek. Ugyanakkor boldogok is lehetünk, mert valamit nagyon jól csinálunk, hiszen számos lehetőség közül a világ különböző pontjairól érkezve Zalaszentgrótot választják táboruk helyszínének.

A megnyitó után egyből elkezdődött az első edzés. A tréningeket Sensei Sáfár László 9 danos mester, a Magyar Karate Szövetség alelnöke, az A.J.K.A. Szövetség technikai igazgatója, és Sensei Edmond Otis 7 danos mester, az Amerikai JKA Szövetség elnöke vezetik. A program szerint naponta két edzést tartanak (9 és 15 órakor, sportcsarnok). A tábor szombaton 13 órakor vizsgával, majd 15 órakor nemzetközi versennyel zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!