Sport

2009.07.16. 02:29

A nők ezüstben utaznak

Zalaegerszeg - Szinte kirobbanthatatlan a második helyről a női tekézők Szuper Ligájá- ban a ZTE-ZÁÉV TK együttese, amely sorozatban harmadszor lett ezüstérmes, amit a klub háza táján tisztes, jó eredménynek tartanak.

Kerkai Attila

Mostanra már stabil, sőt, meghatározó tagja a honi élvonalnak a ZTE-ZÁÉV TK együttese, azonban az is tény, hogy csak néhány esztendeje lépett be azon csapatok sorába, melyek közvetlenül az élmezőnyhöz tartoznak. Ezt a szintet pedig most már tartósan tartani tudja az együttes, amit Borsos József szakosztályvezető is komoly fegyverténynek tart.

- Pedig nem volt könnyű a helyzetünk év közben, hiszen átalakult a keretünk - jegyezte meg Borsos József. - Egyik meghatározó játékosunk, Simonffy Tímea az idény előtt befejezte a játékot, Mátyás Szilvia pedig szülési szabadságra ment. Ehhez jött hozzá, hogy a bajnokság első felében Fülöp Erika váratlanul távozott tőlünk. Szülés után visszatért Airizer Emese, ami azért nagy segítséget jelentett. Mindent összevetve, csökkent a keret létszáma, így viszont több lehetőség jutott a fiataloknak, akikben nem kellett csalódnunk. A megszerzett ezüstérmünk ennek fényében nagyon értékes helyezés, s ennek megfelelően tartjuk becsben.

S ha már a fiatalokat szóba hozta az elnök, valóban, az év során a lányok mérkőzésein mi magunk is tapasztalhat-tuk: sokszor mérkőzéseket hoztak a csapatnak. Szép lassan pedig Nemes Irén és Horváth Katalin meghatározó játékossá fejlődött, s nem véletlenül, ők ketten az egyéni és páros országos bajnokságon is letették névjegyüket. A kettejük alkotta duó felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, Nemes Irén pedig az összetett egyéni elsőséget szerezte meg. 

- Félig-meddig tudatos is volt, hogy a fiataljaink még több szerephez jussanak, hiszen nekünk nincs lehetőségünk úgymond sztárokat igazolni - folytatta értékelését Borsos József. - Nemes Irén pedig óriásit fejlődött, bekerült a válogatottba és hosszú idő után a felnőtt világbajnokságon is képviselte a zalai színeket női versenyző. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy Nemes Irén és Horváth Katalin mellett Kovács Dórának és Szabó Mártának is plusz erőt adott a játéklehetőség, persze a rutinos vonal mindenképpen szükséges volt. Airizer Emese és Csurgai Anita azok, akik a csapat alappilléreit adják, s ők ketten mentálisan is sokat segítenek a többieknek. Nem utolsósorban meg kell említeni Nagy László edzőt, akinek a munkájával a vezetés is elégedett, továbbra is bízunk a szakértelmében.

A nemzetközi porondon is indult a ZTE-ZÁÉV TK, méghozzá az Európa Kupában. A zalaiak csak egy hajszállal maradtak le a négyes döntőről és lettek végül ötödikek, azonban a Bajnokok Ligájában való indulást már nem vállalták. Annak ellenére, hogy 2008-ban a BL-ben másodikok lettek. Vajon nem bánták meg a lemondást?

- Nem, ugyanis a klub működőképessége és biztos anyagi helyzete az elsődleges - válaszolta határozottan az elnök. - A jövőben is ugyanezt tartjuk majd szem előtt, bár nem titkoljuk, hogy szeretnénk mi is képviselni a várost és a megyét a nemzetközi porondon. Ehhez viszont megfelelő anyagi háttér is kellene, amely sajnos nem áll a rendelkezésünkre. Éppen ezért még az sem biztos - bár megszereztük az indulás jogát -, hogy részt veszünk az idei Európa Kupán, ám a végső szót az elnökség mondja majd ki.

A csapat július végén kezdi el az edzéseket, majd kupaversenyeken vesz részt a ZTE csapata a bajnoki rajtig. Fiatal csapattal sem maradtak le a dobogórólaz egerszegi női tekézők

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!