Sport

2009.07.31. 02:29

A hosszú felkészülés eredménye

Nagykanizsa (bb) - A Kanizsa Kajak-Kenu Klub a közelmúltban a velencei masters országos bajnokságon szerepelt sikerrel, hiszen három aranyéremmel fejezték be a viadalt.

Benedek Bálint

A kanizsaiaknál már gőzerővel folyik a munka, jól mutatja ezt, hogy a velencei versenyen számos korcsoportba neveztek a versenyzők. Persze az összecsapás előtt kiváló felkészüléssel szolgált a szolnoki vidékbajnokság, ahol a dél-zalaiak már megmutatták erejüket. A korábbi válogatott Németh Ádám az U23-as kategóriában 500 méteren második, 1000 méteren pedig harmadik helyet szerzett. Sőt a felnőtteknél, Vránics Lászlóval párban a kajak kettesek mezőnyében első helyet szerezték meg. Az ifjúsági leányoknál az 500 méteres kajak kettes sűrű mezőnyében a Magyar Judit és Cseresnyés Cintia duó hatodik helye is dicséretet érdemel.

A Kanizsa KKK semmit sem bízott a véletlenre, így szinte teljes csapattal indult a velencei masters országos bajnokságon. A dél-zalaiak láthatóan készültek, így nagy harcot vívott 2000 méteren kajak egyesben a 19-24 éveseknél, Németh Ádám is, ám végül lecsúszott a dobogóról. Ugyanezen a távon, de már a 30-34 évesek kategóriájában Németh Ádám, Varga Gábor, Vránics László és Zsohár Gábor szintén negyedik lett. Németh Ádámot 200 méteren viszont már nem lehetett legyőzni, a gyakorlás meghozta az eredményét, s korosztályában az első helyen haladt át a célvonalon. Ez az eredmény lendületet adott a többieknek is, ugyanis K-2-ben 200 méteren Németh Ádám és Varga Gábor duó az aranyéremig lapátolt. A K-4 népes mezőnyében a 24-29 évesek között a Nagy Gábor, Németh Ádám, Varga Gábor és Szabó Gábor quartett az első helyre evezték be hajójukat.

- Minden dicséret megérdemel az egész küldöttségünk, ugyanis télen mindenki keményen edzett - fogalmazott Szabó Gábor a Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke. - Az utánpótlás-képzésünk keretében egyre több fiatal száll hajóba, sőt szerencsére az idősebb generáció néhány tagja is szívesen indul a versenyeken. Rendkívül büszkék vagyunk a kenu egyesben 2000 méteren induló, Zsiga Ferencre, aki legalább húsz éve egyáltalán nem versenyzett, és most ötödik lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!