Sport

2009.04.03. 02:29

Már meg is telt a dobogó?

Nagykanizsa, Zalaegerszeg (bb, bl) - Az NB I-es sakk csapatbajnokság 10. fordulójában a listavezető, veretlen Aquaprofit NTSK a budapesti Mátyásföld otthonában ül asztalokhoz vasárnap. A címvédő Z. Csuti Hydrocomp pedig ugyanekkor Makóra látogat.

Bóbics László

A kanizsaiak az utolsó előtti fordulóban tulajdonképpen már bajnoknak érezhetik magukat, hiszen magabiztos, 9 pontos előnnyel vezetnek a rivális, s hatszoros győztes Zalaegerszegi Csuti Hydrocomp előtt. Ettől függetlenül a dél-zalaiak komoly küzdelemre számítanak a korábbi statisztikás gárda ellen, ahol most is számos tapasztalt játékos szerepel.

- A fővárosiaknál csak a név változott Statisztikáról Mátyásföldre, a klub összeszokott, szívós játékosállománya megmaradt - fogalmazott Papp Nándor, az Aquaprofit NTSK játékosa. - Ettől függetlenül természetesen tőlünk, mint bajnokaspiránstól csak a győzelem elfogadható, s 7,5 szerzett ponttal már elégedettek lennénk.

Az Aquaprofit NTSK névadó szponzorának elnöke, Nádasi Tamás elmondta: örömteli hír, hogy a mátyásföldiek elleni mérkőzésen a Kanadában élő Polgár Zsófia is végre asztalhoz ülhet a gárdában. Viszont mostanra már teljesen bizonyossá vált, hogy az indiai világbajnok Viswanathan Anand a pontvadászat utolsó, közös fővárosi fordulójában sem szerepel.

Az egerszegiek is idegenben játszanak a hét végén, Makón vendégeskednek.

- A bajnokság érdekessége, hogy két fordulóval a vége előtt akár már ki is oszthatnák a bajnoki érmeket, Kanizsa, Egerszeg, Paks sorrendben - morfondírozott Horváth Tamás, a Csuti szakmai igazgatója. - A két kieső egyike a Tabán, a másik helyre viszont nem kevesebb, mint 8 csapat pályázik . Mi most is asztalhoz ültetünk olyan játékosokat, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak, sőt, újonc bemutatkozása sem kizárt. A Makó jelenleg az ötödik helyen áll, ellenük a minimális győzelem az elvárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!