Sport

2009.04.02. 02:28

Jó tanuló - jó sportoló: négy zalai díjazott

Zalaegerszeg (ka) - A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója díjakat 1991 óta ítéli oda az Oktatási és Kulturális Minisztérium azon diáksportolóknak, akik a sportban és a tanulásban is kiemelkedőt nyújtanak.

Kerkai Attila

Zalaegerszeg (ka) - A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója díjakat 1991 óta ítéli oda az Oktatási és Kulturális Minisztérium azon diáksportolóknak, akik a sportban és a tanulásban is kiemelkedőt nyújtanak. Az idén négy zalai fiatal vehette át az elismerést.

A minapi, fővárosi eseményen adták át az arra érdemeseknek a díjakat és elhangzott: összesen 316-an pályáztak a címre, közülük 148 sportoló felelt meg a kritériumoknak. 135-en az alap és középfokú oktatásban vesznek részt, 13-an pedig felsőfokú tanulmányaikat végzik.

Zalából négyen kapták meg az elismerést. A középiskolások közül Mihovics Szabina (NTE 1866, cselgáncsozó) a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium, Kustán Hariklia (Zalaszám-ZAC, atléta) a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium tanulója részesült az elismerésben. Az egyetemisták és főiskolások táborából pedig Kámán Bálint (Zalaszám-ZAC, atléta) a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, és Bálint Zsófia (PLE Zalaegerszeg, sportlövész) a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar hallgatója részesült a díjban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!