Sport

2009.04.09. 02:29

A Hangyák kitartanak

Nagykanizsa - Az Ants Baseball Klub ebben az évben ünnepli megalakulása huszadik évfordulóját. A kanizsaiaknak nincs okuk felhőtlenül örülni, hiszen az utánpótlásuk vészesen fogy, ám optimisták. A magyar bajnokság mellett a nemzetközi Interliga sorozatba is neveztek, az előbbiben egy mérkőzést már nyertek.

Benedek Bálint

Mint arról korábban beszámoltunk, az Ants legjobb dobójátékosa, Daróczi János egy németországi csapatnál folytatja. Azért még korai lenne végleg eltemetni Kanizsán a baseballt, hiszen a sokszoros magyar bajnok mindig megtalálta a kiutat a gödörből. Sőt, történt jó dolog is! A klub elnökét, Dencs Bélát a közelmúltban a Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség (MOBSSZ) alelnökének választották meg, így nemcsak szavazati jogot szereztek, de ötleteiket az elnökség elé tárhatják.

A dél-zalaiak vezetőedzője, Gondi Zoltán bízik a tavalyi, bár azóta kissé átvariált csapat erejében. Lokálpatriótaként Darabos Gábor edzővel együtt csak saját nevelésű kanizsai állományából építette fel a 2009-es együttest.

- Egy pillanatra sem lazítottunk, egész télen keményen edzettünk a Thúry SZKI tornatermében - kezdte Gondi Zoltán. - A nemzeti bajnokság alapszakaszában a tavalyihoz hasonlóan négy együttes, az Antsen kívül a Jánossomorja, a Szentendre és az Óbuda feszül egymásnak. De minden bizonnyal nem ez lesz az év legnagyobb durranása, ugyanis a nemzetközi Interligában - a tavalyi horvát kiruccanás után - ismét az északi, szlovák ágra kerültünk, ahol hat gárda vár ránk.

Ez a döntés sem fogja megkönnyíteni a Hangyák dolgát, ugyanis a csapat átlagéletkorát tekintve rendkívül vegyes képet mutat. A gyermekbajnokságból továbblépett 16-17 éves játékosokon kívül az előző bajnoki szezon szintén ifjú csapattagjain át a rutinos játékosokig mindenki pályára léphet Darabos Gábor tréner vezetésével.

- Kár lenne tagadni, elfogytak a gyerekek, vegetál az utánpótlásunk - folytatta Gondi Zoltán. - Viszont azt is látni kell, hogy felgyorsult körülöttünk a világ. A fiatalok sajnos egyre kevesebbet mozognak, a számítógép sokkal kényelmesebb menedék, mint ütőt ragadni, vagy éppen futni néhány kört a pályán. Ettől függetlenül az Antsnél mindenki azon dolgozik, hogy a kezdeti lelkesedés ne hagyjon alább. Meggyőződésünk, hogy az ifjú titánokat egyszerűen ki kell pakolni a pályára, el kell látni őket felszereléssel, így belekóstolhatnak abba a csodába, amit mi már idestova húsz éve nem bírunk abbahagyni!

A kanizsaiak felfrissített kerete jól debütált, hisz a magyar bajnokság első fordulójában a Jánossomorja otthonában 13-11-re győzött. A legjobban ezúttal a csapatot is irányító Darabos Gábor teljesített, aki 9 iningen keresztül a dobó-pozíciót - Daróczi János helyét - foglalta el.

Persze a diadalhoz a fiatalok kiváló, s koncentrált játékára is szükség volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!