Sport

2008.10.02. 02:28

"Történelmi" ob zalai aranyakkal

Zalaegerszeg (ka) - Folytatódott a lövészek számára az országos bajnokságok sorozata. Zalai szempontból a legutóbbi ilyen eseményt a feketelőporos bajnokság jelentette, melyen a PLE Zalaegerszeg sportolói kiváló eredményeket értek el.

Kerkai Attila

A feketelőporos számokat történelmi lövészetként is nyilvántartják, s évről évre nő az országos bajnokságokon az indulók száma. Az idei ob-n 21 klubból közel hetvenen vettek részt a történelmi fegyverek reprodukcióival versenyző sportlövők közül. A PLE Zalaegerszeg csapata is ott volt az ob-n és remek helyezéseket értek el sportolói.

Összesen három bajnoki címet hoztak haza a zalaiak, ezen felül még egy-egy ezüst és bronzérem is gazdagítja a PLE Zalaegerszeg ob-n elért eredmény sorát a most véget ért küzdelmekben.

Eredmények. Cominazzo versenyszám (kovás pisztoly): 1. Kansy Hubert 80 kör. Mariette versenyszám (csappantyús revolver): 1. Kansy Hubert 90 kör. Csapatverseny (Peterlongo, csappantyús revolver): 1. PLE Zalaegerszeg (Kansy Hubert, Simon László, Nagy György) 253 kör. Kuchenreiter (csappantyús párbajpisztoly): 5. Kansy Hubert 89 kör. Csapat (Pforsyt csappantyús párbajpisztoly): 2. PLE Zalaegerszeg (Kansy, Simon, Nagy) 259 kör. Webli versenyszám (1893 előtti revolver): 3. Nagy György 84 kör. Yellowboy (alsókulcsos ismétlőpuska): 6. Simon László 86 kör, 7. Nagy György 85 kör. Trapper (elöltöltős gömblövedékes nyíltirányzékú puska): 5. Nagy György 90 kör.A PLE Zalaegerszeg csapatánál korábban is megtalálható volt

a szakág, azonban azóta, hogy a környező országokban is egyre népszerűbbé válnak

a történelmi fegyverekkel rendezett viadalok, az egerszegiek közül is többen próbálják ki. Idehaza is rendeznek ilyen versenyeket, s a hagyományos, Szilveszter-kupán is találkoztunk már fekete lőporos fegyverrel érkező versenyzővel. Sőt, hölgyek kezében is md gyakrabban látni ilyen fegyvereket.

Ezek is érdekelhetik