Sport

2008.10.27. 03:29

Belgák fölénye Kanizsán

<b>Nagykanizsa</b> (bb) - Az egynapos Alfa-Top Sport Kötélugró Európa-bajnokságon és Európai Mesterek Tornáján a Zsigmondy-csarnokban 53 induló mérhette ösz-sze tudását. A szervező Szan-Dia Fitness SC színeiben versenyző <em>Hárs Gergő</em> végül nyolcadik, míg <em>Szakáll Péter</em> 12. lett.

Benedek Bálint

Amikor januárban eldőlt, hogy a Szan-Dia FSC rendezheti a kötélugrók kontinensviadalát, még több száz résztvevőt reméltek, ám úgy látszik, a komoly kvalifikáció átalakította a menetrendet. Ugyanis nyolc ország (köztük a magyarok) nevezett, ahonnan a legjobb öt női és férfi juthatott be a viadalra. Az azért vigaszt nyújthat, hogy ennek a feltételnek egyedül a magyarok feleltek meg, akik mindkét nemben teljes gárdát állíthattak ki. Bár nem volt túl nagy jelentősége, ugyanis egyéni számokban mérhették össze a tudásukat a kötélugrók. A fotókra kattintva további képeket talál!
Fotó: Szakony Attila


A szan-diásoktól a 19 éves Hárs Gergő és a mezőny legfiatalabbja, Szakáll Péter jutott a legjobb 18 férfi közé. A hölgyeknél már 35 fő indult, de ott szombathelyiek, mórahalmiak és makláriak alkották a gárdát. A csarnokban összegyűlt közel 300 néző látványos viadalt láthatott, ahol a versenyzők először 30 másodperces, majd három perc folyamatos futásban pörgették a kötelet. Aztán a nehéz triplázás következett, amiben egy felugrást követően háromszor lendítették át a kötelet a lábak alatt, végül pedig a szabadon választott gyakorlattal zárult a feladatsor. 

- Gergő utóbbiban többször is rontott, így bár triplázásban 261 ugrásával megdöntötte az Európa-csúcsot, nyolcadik lett - így Vágó Alexandra edző. - Egyáltalán nem vagyunk elkeseredve, sőt, Péter a mezőny legfiatalabb férfijaként is maximumon teljesített. Eredmények. Nők: 1. Jolien Kempeneer (Belgium), 2. Farkas Cs. Petra (Mórahalom), 3. Bartók Aliz (Szombathely). Férfiak: 1. Lode DHollander, 2. Germer Cardon, 3. Willem Tack (mindannyian Belgium).

Ezek is érdekelhetik