Sport

2008.06.12. 02:29

Bajnokság és a kupák

<b>Nagykanizsa -</b> Nemzetközi szereplésekkel tűzdelt bajnoki szezont zárt a Kanizsa Sörgyár női asztalitenisz-csapata. A hazai Extra Ligában hiába küzdöttek, tavalyi helyezésükön egyet rontva a 7. pozícióban végeztek.

Bóbics László

A dél-zalai pingpongozók regénybe illő vesszőfutásáról nem a hazai bajnokság tehet. Leginkább a nívósnak számító külföldi ETTU Kupa tett keresztbe nekik, ahová egy-egy nemzet a 6 legjobb csapatát delegálhatja. A sörgyáriak tavaly épp hatodikak lettek, így a visszautasíthatatlan ajánlatra - később vesztükre - azonnal ráharaptak . A csábító sorozatban Európa szerte híres, és rendkívül tapasztalt gárdák találkoznak, s a kanizsaiak (a Stoian, Kacsándi, Németh trióval) az első körből jó játékkal továbbléptek. A gondok eztán kezdődtek, ugyanis a soron következő forduló helyszíne a 4500 kilométerre fekvő orosz Nyizsnyij-Novgorod lett...

- Jól emlékszem, sokkolt bennünket a hír - mondta Jakabfi Imre a Kanizsa Sörgyár edzője. - Nem tudtuk volna kifizetni az utazást, így a büntetés várható terhe mellett itthon maradtunk. Bár biztos nagy élmény lett volna.


Statisztikai adatok

Jól sejtették a dél-zalaiak, hisz nem úszták meg retorzió nélkül: amellett, hogy egy évre kizárták őket a sorozatból, 500 ezer forintnyi pénzbírságot is a nyakukba varrtak. Jakabfi Imre biztos benne: ilyen kaland után soha többet nem neveznek az ETTU-ba.

- Aztán jött a jó hír, hisz a szintén nemzetközi klubcsapatok Szuper Ligájából egy horvát gárda kilépett, mi pedig elfoglaltuk a helyüket - folytatta az edző. - Szeptembertől májusig tartó sorozat részesei lettünk, s újoncként a 12 együttes közül a remek 9. helyet szereztük meg. Stoian mellett lehetőséget kapott a teljes NB I-es keretünk, s az ifjú tehetség Ladányi Dóra is több felejthetetlen meccsen bizonyított. A Szuper Liga végigkísérte az extraligás csatákat is, de ez csak használt a gárdának, az edzéseken túl további versenyzési lehetőséget biztosított a csapatnak.

A hazai élvonalban sem volt könnyebb dolga a sörgyáriaknak, akik az előző évről Stoiant megtartották, a két új igazolás, Németh és Kacsándi viszont hazai szinten sem számított ásznak. A kiváló hatodik helyet azért nem sikerült megismételni, mert számos nem várt vereséget szenvedtek el menet közben.

- Erős középmezőny alakult ki - így Jakabfi Imre. - Első számú riválisunk a Budaőrs volt, de a Szekszárd, és a Kecskemét is jól erősített.Az még belefért , hogy a Bp. Postástól és a Statisztikától kikaptak, de a Budaőrs elleni oda-vissza vereség már kevésbé. A helyzeten az sem segített, hogy az örök rivális Szekszárddal és a BSE-vel is ikszeltek , hisz a 4-7. helyeken összetorlódott a mezőny.- Nüanszok döntöttek - mondta a dél-zalaiak trénere. - A csapatból ismét Stoian emelkedett ki, sok-sok fontos győzelmet szerzett, de olykor Kacsándi és Németh is értékes diadalokat szállított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!