Sport

2008.06.24. 02:29

Az olimpiára készülnek a lányok

Nagykanizsa (bb) - A magyar női kézilabda válogatott, Hajdu János szövetségi kapitány vezetésével, tegnap az NTE-csarnokban kezdte, s egy hétig készül az augusztus 8-án kezdődő pekingi olimpia előtt.

Benedek Bálint

A válogatott már hagyományosan a zalakarosi Hotel Karos SPA-ban szállt meg, s innen érkezik a héten a délelőtti, délutáni tréningekre. A válogatott pénteken 17 órától tart a közönség számára nyilvános edzést, s találkozót.

A korábbi kapitány, Németh András helyére januárban az 55 éves Hajdu János került. A szakember a férfiválogatottat is irányította, aztán Kuvaitban és Vácott dolgozott, a megbízatása augusztus 31-ig szól. Irányításával a válogatott, a bukaresti olimpiai selejtezőről a lengyelek és a japánok legyőzését követően a románok mögött a 2. helyről kijutott az augusztus 8-án kezdődő 29. Pekingi olimpiára.

A nagykanizsai felkészülési túra , egy öthetes program része, ahol, a minél jobb felkészülés a cél.

- Nagyszerű megoldás, hisz a Zalakaros és Nagykanizsa kombinációja remek lehetőség a változatos tréningekre - mondta Hajdu János szövetségi kapitány. - A héten, szombatig csak kétórás edzéseket tartunk, délelőtt a fizikai alapozás, futás, labdás edzés, mely délután még súlyemeléssel egészül ki. Sőt este jöhet masszázs, a víziterápiával kombinálva.

A dél-zalai tréning után a válogatott vasárnap pihen, hogy Tatán folytassák a felkészülést, az augusztus 2-ai pekingi indulásig. A rövid akklimatizálódás során tovább készülnek, előbb Kazahsztánnal és Kínával játszanak, majd augusztus 9-én az első olimpiai meccsen a svédekkel néznek farkasszemet.

- Szövetségi kapitányként újonc vagyok, de a gárdával hamar megtaláltuk a közös hangot - így Hajdu János. - Nagyon jó ebben a légkörben együtt dolgozni, s nálam számít a közös munka, éppen ezért fiatal kollégákat is bevontam, sőt a lányok intelligens hozzáállását sem szabad elfelejteni. A selejtezőkön jól vizsgázott komoly szakmai stáb kísért el, így az NB I-es Győr edzője, Konkoly Csaba, és Imre Vilmos a Dunaferr trénere is sokat segít, sőt Bakos István, a kapusok trénere a rendelkezésemre áll. Messze van még a kerethirdetés, de azt már lehet tudni, hogy a 19 fős bő keretből mindenki egészséges.

- Három hét pihenő után mindig nehéz belevágni - kezdte Pigniczki Krisztina, a Dunaferr irányítója. - Sok munka áll előttünk.

A magyar női válogatott 19 fős kerete: Pálinger Katalin, Herr Orsolya, Vérten Orsolya, Tomori Zsuzsanna, Hornyák Ágnes, Herr Anita, Görbicz Anita, Mayer Szabina (mindannyian Győr), Pastrovics Melinda (Debrecen), Vincze Melinda, Ferling Bernadett, Pigniczki Krisztina, Lovász Zsuzsanna, Borbás Rita (mindannyian Dunaferr), Tóth Tímea (Ausztria), Kovacsicz Mónika, Bódi Bernadett (mindketten Dánia), Szamoránsky Piroska (FTC), Szűcs Gabriella.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!